Bombardovati Tripoli, ne odugovlačiti kao sa Beogradom

Izvor: Vesti-online.com, 08.Mar.2011, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Bombardovati Tripoli, ne odugovlačiti kao sa Beogradom"

Bivši češki predsednik Vaclav Havel založio se juče za bombardovanje Libije i to "pod hitno", kako se ne bi ponovilo oklevanje kao u slučaju bivše Jugoslavije, odnosno Srbije.

"Morali bi se poučiti iz slučaja bivše Jugoslavije kada smo nedopustivo dugo čekali na vojnu intervenciju", izjavio je Havel prilikom promocije njegove nove knjige.

Havel je, kao prijatelj Madlen Olbrajt, bio jedan od najvatrenijih zagovarača vazdušnih napada na Srbiju i tom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << prilikom lansirao parolu da se u ovom slučaju radi o "humanitarnom bombardovanju".

Havel se dugo zatim odricao autorstva ove monstruozne parole ali je jučerašnjom kritikom "oklevanja" i odgađanja početka avionskih napada na Beograd, nedvosmisleno potvrdio svoju ulogu u opredeljivanju o početku bombardovanja. Iz jučerašnje izjave se, bez sumnje, može zaključiti da je on bio među "jastrebovima" koji nisu oklevali da potegnu oružje na narod kada su ubili preko 2.000 nevinih civila, žena i dece.

"Poznato je da se sa Vaclavom Havelom ne slažem u mnogim stvarima, ali je najfatalnije neslaganje ispoljeno povodom njegovog stava da se, bez odlaganja bombarduje Beograd i ostali delovi zemlje", rekao je Klaus i dodao: "Nisam ni tada bio za bombardovanje, za koje se zalagao moj prethodnik, nisam za bombardovanje ni sada, za koje se on ponovo zalaže"!

Havela su njegovi sledbenici preko deset puta, bezuspešno, predlagali za Nobelovu nagradu za mir, ali je svaki put Nobelov komitet odbio predloge koji su obrazlagani izuzetnom humanošću njihovog kandidata. Veruje se da je, u više slučajeva, prilikom odbijanja predloga, komitet imao na umu njegovo zalaganje za "humanitarno bombardovanje".
Pogledaj vesti o: Tripoli

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.