BRITANSKI SPECIJALCI PALI U LIBIJI

Izvor: Kurir, 07.Mar.2011, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BRITANSKI SPECIJALCI "PALI" U LIBIJI

TRIPOLI - Britanski specijalci pali u Bengaziju? Ovo je vest koja je uzdrmala zapadni svet u proteklih 48 sati!

TRIPOLI - Britanski specijalci pali u Bengaziju?

Ovo je vest koja je uzdrmala zapadni svet u proteklih 48 sati!

Britanski ministar odbrane Lijam Foks rekao je da se radi o „malom timu britanskih diplomata“ koji „pokušavaju da razgovaraju s pobunjenicima u Bengaziju“.

Ipak, ostaje nejasno zašto vest o „diplomatama“ nije objavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ministar spoljnih poslova, a ne ministar odbrane.

Zbog toga i ne čude naslovi britanskih medija da se u devetočlanom timu nalazi osam pripadnika elitne antiterorističke jedinice SAS i - jednog nižeg diplomatskog službenika. Oni su bili u „tajnoj misiji da spoje britanske diplomate s vodećim protivnicima režima Moamera Gadafija“!

Foks je odbio da potvrdi ovu informaciju:

- U kontaktu smo s njima, ali bi bilo neprikladno da to dalje komentarišem, iz razloga koje ćete, verujem, razumeti - rekao je on za radio BBC.

Avioni libijskog ratnog vazduhoplovstva bombardovali su pobunjeničke snage koje se približavaju Sirtu, rodnom gradu lidera Libije. Gadafi je u nedelju ujutro poslao trupe na glavno uporište pobunjenika - grad Bengazi.

Istovremeno su u toku žestoke kopnene borbe duž obale.

Snage lojalne Moameru Gadafiju danas su tenkovima gađale centar grada Misrata, koji se nalazi pod kontrolom protivnika libijskog režima.

Prema izveštajima televizije AP, snage odane Gadafiju povratile su grad Bin Džavad, oko 160 kilometara istočno od Sirta.

Pobunjenici u Libiji su juče ujutro za agenciju Frans-pres demantovali da su državne snage povratile kontrolu nad gradom Tobrukom, na istoku Libije, što tvrdi TV-stanica El Libija.

Gadafi protiv terorista

Gadafi je, u intervjuu za francuski nedeljnik Žurnal de dimanš, rekao da se u Libiji bori protiv islamističkog terorizma, ističući da je razočaran zbog odsustva podrške iz inostranstva.

- Iznenađen sam da niko ne shvata da je ovo borba protiv terorizma. Naše snage bezbednosti sarađuju. Mnogo smo vam pomogli proteklih godina. Zašto nam onda, kad se mi borimo protiv terorizma ovde u Libiji, niko ne pomogne - rekao je Gadafi.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.