Avion sa Malte krenuo ka Beogradu

Izvor: RTS, 01.Mar.2011, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Avion sa Malte krenuo ka Beogradu

Na beogradski aerodrom, oko 20.45 sleteće "Jatov" avion sa 117 srpskih putnika koji su ranije evakuisani iz libijske luke Ras Lanuf. Brod "Sveti Stefan" sa 170 srpskih putnika plovi prema Crnoj Gori.

Avion "Jata" kojim sa Malte treba da doputuje 117 naših građana evakuisanih iz libijske luke Ras Lanuf, sleteće na beogradski aerodrom oko 20.45 časova. Naši građani iz Libije stigli su na Maltu grčkim brodom "Santorini Ekspres".

Crnogorski brod "Sveti Stefan" sa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << putnicima evakuisanim iz Libije plovi Mediteranom prema Crnoj Gori.

Taj brod prevozi oko 170 srpskih državljana, koji su radili u Libiji i trebalo bi da u crnogorsku luku Bar stigne sutra.

Avion "Jat ervejza", koji je trebalo da jutros u 9 sati poleti za Maltu po srpske državljane evakuisane iz Libije, odleteo je iz Beograda tek u 14.25.

Let je pomeren za kasnije, jer se čekalo da brod sa putnicima priđe bliže Malti, rekao je šef kabineta generalnog direktora "Jata" Stanimir Jovanović.

Oko 170 državljana Srbije ukrcalo se juče u luci Ras Lanuf na crnogorski feribot "Sveti Stefan 2", koji je iznajmilo rusko ministarstvo za vanredne situacije, u saradnji sa crnogorskim ministarstvom inostranih poslova.

Feribot plovi do La Valete, odakle će ruski građani biti evakuisani avionima za Moskvu, a u luku Bar trebalo bi da stigne u sredu.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić potvrdio je da se evakuacija državljana Srbije iz Libije uspešno završava i dodao da će Vlada Srbije pomoći svima koji žele da napuste Libiju.

Iz Libije je do sada evakuisano oko 1000 građana Srbije.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.