Američka vojska završila operaciju protiv IS u Libiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Dec.2016, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američka vojska završila operaciju protiv IS u Libiji

Oružane snage SAD su završile operaciju protiv IS u Libiji, saopštila je agencija AP, pozivajući se na regionalnu komandu američke vojske u Africi.

Tom saopštenju je prethodilo uništenje terorističke grupe u području libijskog grada Sirta.

Prema podacima regionalne komande američke vojske u Africi, SAD su izvele 495 vazdušnih napada na pozicije IS tokom operacije za oslobađanje Sirta. U isto vreme >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su u komandi obećali da će nastaviti da pružaju podršku libijskim snagama bezbednosti u borbu protiv IS.

Nove libijske vlasti koje podržavaju UN i naoružane grupe iz grada Misrate u maju su počeli operaciju čišćenja Sirta od terorista IS. Američka vojska je počela da bombarduje pozicije DAEŠ-a u avgustu ove godine nakon što je usporila ofanziva libijskih vladinih snaga na tu terorističku organizaciju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.