AMERIKANCI U STRAHU: Ugrožena ambasada u Tripoliju, osoblje evakuisano

Izvor: Press, 26.Jul.2014, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMERIKANCI U STRAHU: Ugrožena ambasada u Tripoliju, osoblje evakuisano

Keri je dodao da je osoblje prebačeno u Tunis zbog toga što u Tripoliju vlada nasilje koje sprovode milicije, prenosi AFP.

On je naveo da su SAD samo prekinule rad ambasade.

"Vratićemo se tamo čim bezbednosna situacija to dozvoli", dodao je on.

Stejt department je zatvorio američku ambasadu u Libiji i evakuisao američko osoblje ambasade >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << zbog pogoršanja bezbednosne situacije u Tripoliju i intenziviranja sukoba između suparničkih paravojnih formacija.

U saopštenju Stejt departmenta se navodi da su zaposleni u ambasadi danas napustili Tripoli i otputovali u susedni Tunis.

Poslovi ambasade u Tripoliju će biti obustavljeni dok se bezbednosna situacija ne poboljša, dodaje se u saopštenju.

U Tripoliju već nedeljama traju sukobi među paravojnim formacijama u kojima je poginulo i ranjeno na desetine ljudi na svim stranama u sukobu.

Sukobi su naročito žestoki na aerodromu u Tripoliju.

Ovo je drugi put za nešto više od tri godine da je Vašington zatvorio svoju ambasadu u Libiji, navodi AP. 

Ambasada je prvi put zatvorena u februaru 2011. zbog pobune u kojoj je svrgnut s vlasti dugogodišnji libijski vođa Moamer Gadafi.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Povučeno osoblje američke ambasade u Tripoliju

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Jul.2014

Sajedinjene Američke Države /SAD/ su zatvorile svoju Ambasadu u Tripoliju "usljed zabrinutosti zbog bezbjednosne situacije", saopšteno je danas iz Stejt departmenta.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.