Jura u Leskovcu ne nastavlja proizvodnju, jedna radnica zaražena

Izvor: JuznaSrbija.info, 05.Apr.2020, 17:14

Jura u Leskovcu ne nastavlja proizvodnju, jedna radnica zaražena

Osam osoba je pozitivno na korona virus, a rezultati su potvrđeni u protekla dva dana, rečeno je na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije u Leskovcu.

Kako je precizirano, u Jablaničkom okrugu ukupno su 32 osobe pozitivne, 29 osoba na terioriji Leskovca, dve u Vlasotincu >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << i jedna u Bojniku. Među zaraženima je i 10 zdravstvenih radnika.

Na konferenciji je pročitana i preporuka Zavoda za javno zdravlje da korejska kompanija Jura sutra ne nastavlja proizvodnju sa više od 2.000 radnika, jer se sumnja da je jedna od radnica zaražena koronavirusom.

Niški vodovod najavio je da će u cilju suzbijanja epidemije koronavirusa, od sutra na 14 lokacija u gradu biti postavljeni mobilni rezervoari sa sredstvom za dezinfekciju površina.

Iz vodovoda su upozorili građane da se dezinfekciono sredstvo na bazi hlora, odnosno natrijum hipohlorita upotrebljava isključivo za dezinfekciju površina poput podova, hodnika, sanitarija i rukohvata "a nikako za dezinfekciju ruku, odeće, nameštaja, tepiha i životinja".

Građani su upozoreni i da ne koriste rastvor sa drugim sredstvima za dezinfekciju.

Zavod za javno zdravlje u Pirotu je saopštio da je na području Pirotskog okruga labaratorijski potvrđeno 16 pozitivnih na korona virus od 62 uzorkovanih, od toga je 14 u Pirotu, sa napomenom da je jedan potvrđeni preminuo, pa je shodno tome, stanje potvrđenih slučajeva u Pirotu 13.

Dodaje se da je broj obolelih, tačnije, onih slučajeva koji imaju simptome virusa Covid 19, a bili su u bliskom kontaktu sa laboratorijski potvrđenim slučajevima, oko 120 i svi su u izolaciji.

Pod zdravstvenim nadzorom je više od 600 ljudi na nivou Pirotskog okruga, koji su porodično vezani, ili u bliskom kontaktu sa obolelima.

U pirotskoj Opštoj bolnici trenutno je hospitalizovano troje pacijenata od kojih je jedan laboratorijski potvrđen slučaj, dok će preostalo dvoje biti danas uzorkovano. Troje bolesnika hospitalizovano je u Nišu, i, prema poslednjim informacijama, u stabilnom su stanju, dodaje se u saopštenju.

N1 Srbija

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.