Još jedan neuspeli pokušaj da se pronađe izvođač radova za izgradnju pilona na leskovačkom Trgu

Izvor: JužneVesti.com, 29.Okt.2023, 18:04

Još jedan neuspeli pokušaj da se pronađe izvođač radova za izgradnju pilona na leskovačkom Trgu

Ni novi pokušaj leskovačke Direkcije za urbanizam i izgradnju da pronađe izvođača radova za izgradnju pilona na Trgu u Leskovcu nije uspeo, jer opet nije bilo zainteresovanih firmi.

Idejno rešenje koje bi trebalo da se nađe na novom, ali nezavršenom Trgu, pilon - čelični stub sa integreisanim LED osvetljenjem i aluminijumskom oblogom čelične konstrukcije koja je obavijena oko stuba, i dalje će ostati samo >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << na projektnom rešenju.

Po treći put nije bilo zainteresovanih i nije stigla niti jedna prijava na raspisan tender, iako se i nakon frugog propalog pokušaja govorilo o tome da se raspiše novi konkurs za projektno rešenje pilona.

Cena je bila nešto veća od 19 miliona dinara, ali očigledno nije bila dovoljna.

Podsetimo, pobedničko rešenje konkursa je rad pod nazivom "Silueta", zajednički rad Miloša Krstića i Nemanje Petrovića iz Beograda, kao i Dalibora i Danijela Mikluljanca iz Blaca.

Simboliše, kako je ranije objašnjeno, zlatno doba Leskovca i podseća na tekstilnu istoriju grada.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.