Rolingstonsi najavili prvi studijski album posle 18 godina

Izvor: VOA, 06.Sep.2023, 21:10

Rolingstonsi najavili prvi studijski album posle 18 godina

LONDON — Rolingstonsi su u sredu u Londonu zvanično najavili novi album, Hekni Dajmonds ("Hackney Diamonds"), njihov prvi studijski u poslednjih 18 godina i prvi posle smrti bubnjara Čarlija Votsa koji je svirao na dve numere, snimljene 2019. godine. Mik Džeger, Kit Ričards i Roni Vud, preostali članovi benda starog 61 godinu, pojavili su se na bini u londonskom pozorištu Hekni Empajer (Hackney Empire) kako bi razgovarali o novom albumu, koji će biti objavljen 20. oktobra, a potom je premijerno pušten sport za singl “Angry” u kojem je glavna zvezda glumica Sidni Svini. Osamdesetogodišnji Džeger je rekao da su svi u bendu “veoma raspoloženi zbog novog albuma”. "Svakog dana smo vežbali po dve, tri pesme i bili smo veoma uzbuđeni”, rekao je Džeger za agenciju Rojters posle predstavljanja singla. “Album ima savremeni zvuk, predstavlja mešavinu roka, balada, plesa i kantri stvari", rekao je on. Ričards, čija je saradnja u pisanju pesama sa Džegerom jedna od najtrajnijih i najuspešnijih u istoriji roka, rekao je da je Votsova smrt 2021. podstakla bend da snimi novi materijal. „Mislim da smo zbog Čarlijeve smrti osećali da treba da nastavimo, da zadržimo identitet i da ipak kažemo 'Hej, to je samo rokenrol. Ali znate da smo ovde’", rekao je 79-godišnjak. Bivši basista Stonsa Bil Vajman, novi bubnjar Stiv Džordan, nekadašnji Bitls Pol Makartni i Stivi Vonder bili su uključeni u izradu albuma, rekli su novinarima članovi benda. Vud je rekao da je Makartni, koji je svirao bas na jednoj numeri, bio "oduševljen" što je radio sa bendom koji je 1960-ih bio glavni rival njegovim Bitlsima u borbi za uticaj na rok sceni.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Stounsi" najavili novi album i predstavili glavni singl

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Sep.2023, 10:25

"Roling Stonsi" najavili su "Hackney Diamonds", svoj prvi album originalne muzike posle 18 godina, i predstavili glavni singl sa njega - "Angry".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.