Preminula Dajen Kerol, jedna od prvi crnih glumica na američkoj televiziji

Izvor: Beta, 04.Okt.2019, 22:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminula Dajen Kerol, jedna od prvi crnih glumica na američkoj televiziji

Glumica i pevačica Dajen Kerol, jedna od prvih crnih glumica na američkoj televiziji, koja se proslavila u svetu ulogom u sapunskoj seriji "Dinastija" 80-ih godina, preminula je danas u 84. godini, saopštio je menadžer.Glumica, koja je imala rak dojke, preminula je u svom domu u Los Andjelesu.Dajen Kerol rodjena u julu 1935. godine u Njujorku, počela je karijeru kao pevačica i stigla je do Brodveja. Osvojila je nagradu Toni za ulogu u jednom mjuziklu. Počela je '50-ih godina da snima filmove.Glumica je postala poznata kao glavna junakinja u televizijskoj seriji "Džulija". U to vreme crne glumice su obično dobijale sporedne uloge, retko glavne. Dajen Kerol je za ulogu u toj seriji osvojila Zlatni globus.Medjutim, pravu svetsku slavu stekla je ulogom Dominik Devero u "Dinastiji" igrajući polusestru glavnog junaka Blejka Karingtona, kontrirajući nemilosrdnoj i intrigantnoj Aleksis Kolbi, koju je glumila Džoan Kolins.Glumica je u jednom intervju davno rekla: "Želim da budem bogata i nemilosrdna... Želim da bude prva crna kučka na televiziji".

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

VOLELI SU DA JE MRZE! Od raka dojke preminula zvezda LEGENDARNE serije DINASTIJA! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Okt.2019, 09:28

Zavidna karijera...Zvezda serije "Dinastija", Diahan Kerol, preminula je u 85. godini života, javlja BBC. Glumica se godinama borila s opakom bolešću, rakom dojke, a juče je tu bitku izgubila. Njezin PR tim potvrdio je da je Kerol umrla u svom domu u Los Anđelesu... Kerol najviše pamte po...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.