Japansko-srpski filmski festival u Kinoteci

Izvor: B92, 04.Nov.2016, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japansko-srpski filmski festival u Kinoteci

Japansko-srpski festival filma koji predstavlja jedinstvenu umetničku razmenu Srbije i Japana, održaće se 5. i 6. novembra u Jugoslovenskoj kinoteci.

Ove godine posetioci festivala u Beogradu i Tokiju imaće priliku da isprate bogat program na temu "Devotion", ali i da se upoznaju sa sličnostima i razlikama u stvaralaštvu obe zemlje, da se međusobno povežu i nauče mnogo jedni od drugih.

Japansko-srpski festival ovog puta ima čast da u Beogradu ugosti japanskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << reditelja i producenta Rija Suzukija, koji je i jedan od članova ovogodišnjeg žirija.

Posetioci festivala imaće jedinstvenu priliku da prisustvuju njegovoj tribini na temu "Osvrt na filmsko stvaralaštvo japanske kinematografije kroz paralelu reditelja Akire Kurosave i Jasuđira Ozua", koja će biti održana u nedelju, 6. novembra.

Jedan od partnera trećeg Japansko-srpskog festivala filma - JSFF je Akademija lepih umetnosti i multimedijaciji studenti i profesori učestvuju u programu i organizaciji festivala.

Na ovogodišnjem festivalu predstaviće se veliki broj zanimljivih igranih i dokumentarnih filmova na temu "Devotion", a žiri će filmskim ostvarenjima koja su najbolje odgovorila na temu dodeliti nagradu "Devotion best film award".
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.