Bjork inspiracija izložbe u Muzeju moderne umetnosti u Njujorku

Izvor: Blic, 05.Mar.2015, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bjork inspiracija izložbe u Muzeju moderne umetnosti u Njujorku

Izložba posvećena eksperimentalnoj pop-elektro pevačici Bjork, biće otvorena u Muzeju moderne umetnosti (MoMa) u Njujorku.

Retrospektiva opusa umetnice sa Islanda, koja traje do 7. juna, nudi na dva sprata muzeja osam solo albuma Bjorkove, koja je nekada pevala u bendu Šugerkjubs.

Posetilac na ulazu dobija slušalice na kojima se čuje imaginarna biografija pevačice, sve u skladu s muzikom sa njenih albuma i poezijom islandskog pesnika Sjon.

Izložene >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su i ekstravagantni kostimi koje je pevačica nosila na koncertima i u drugim svečanim prilikama, poput “haljine-labud” koju je na sebi imala za ceremoniju dodele prestižnog Oskara 2001. godine.

Posetioci mogu da vide i “instrumente”, poput Teslinog kalema i elektriccnog transformatora, koje je Bjork koristila za svoj album “Biofilia” 2011. godine.

- Bjork nas je navela da pomerimo granice tehnologije zvuka. Jedino pravilo kojeg se ona pridržava je kršenje pravila - rekao je direktor muzeja Glen Lovri.

Ekscentrična ikona islandske muzike, Bjork Gvidmindsdotir (49), nominovana je za 12 nagrada Gremi, Oskara i dva Zlatna globusa.

Pevačica je snimila i muziku za film “Ples u tami” danskog reditelja Larsa von Trira.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Pevačica Bjork inspirisala umetnike

Izvor: Politika, 05.Mar.2015

U njujorškoj Momi (Muzeju moderne umetnosti) do početka juna biće izložba posvećena radu eksperimentalnoj pop-elektro pevačici sa Islanda..U Muzeju moderne umetnosti (Moma) u Njujorku u nedelju će biti otvorena izložba posvećena eksperimentalnoj pop-elektro pevačici Bjork...Retrospektiva opusa...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.