Prvi međunarodni festival balona u Kruševcu

Izvor: Blic, 19.Maj.2016, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi međunarodni festival balona u Kruševcu

Od petka do nedelje u Kruševcu, na Bagdali, biće organizovan prvi međunarodni festival balona „Kruševac kroz oblake“. Promotivni letovi balonom u subotu su planirani od 7.30 do 9.30 sati i od 17 do 19, a u nedelju od 7.30 do 9.30 sati.

- Želeli smo da osmislimo manifestaciju koja bi bila atraktivna i jedinstvena i mislim da smo uspeli. Interesovanje za festival balona „ >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Kruševac kroz oblake“ je izuzetno veliko i očekujemo veliki broj posetilaca ali i turističkih radnika iz drugih gradova - rekla je direktorka Turističke organizacije Kruševac Suzana Milosavljević.

Festival počinje u petak u 17 sati promotivnim letovima balonom, nastupom DJ Alexander i koncertom pop grupe „Select bend“.

- Obezbedili smo četiri balona, tri iz Slovenije i jedan iz Srbije, sa posadama. Letovi zavise od vremenskih prilika. Ukoliko vreme bude lepo biće organizovani letovi od 30 minuta do sat vremena. Jedan balon će biti postavljen kod restorana „Bagdala“, dva na košarkaškom igralištu i jedan na fudbalskom igralištu. U nedelju će performans imati i članovi Paraglajding kluba „Air 037“ iz Kruševca - rekla je Milosavljevićeva.

U subotu će na Bagdali biti organizovani i dečje likovne radionice, desantni skokovi padobranaca, zumba na otvorenom, dečje igre sa papirnim zmajevima i, na kraju, koncert rok grupe „New deal“ iz Bora.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.