Udala se princeza jedne od najsrećnijih nacija na svetu

Izvor: B92, 01.Nov.2020, 13:39

Udala se princeza jedne od najsrećnijih nacija na svetu

Udala se princeza Kraljevine Butan, Eufelma Čoden Vangčak. Njen izabranik je godinu dana stariji Daša Tinlaj Norba, a kraljevsko venčanje održano je u velelepnoj palati Dečenčoling.

Eufelma je polusestra trenutnog kralja Butana, a mladoženja je mlađi brat kraljice.

Inače, dinastija Vangčak vlada Butanom više od 100 godina i vrlo je cenjena u ovoj zemlji koja se nalazi između Indije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Kine. Njen otac abdicirao je 2008. godine i tako popločio put demokratiji, preneo je Jutarnji list. Od tada je Butan ustavna monarhija.

Stanovnici Butana (oko 730.000 njih) smatraju se jednom od najsrećnijih nacija na svetu, a još pre nekoliko decenije kralj je tvrdio da se kvalitetan život meri "bruto nacionalnim indikatorom sreće".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Udala se princeza jedne od najsrećnijih nacija na svijetu

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Nov.2020

Udala se princeza Kraljevine Butan, Eufelma Čoden Vangčak. Njen izabranik je godinu dana stariji Daša Tinlaj Norba, a kraljevsko vjenčanje održano je u velelepnoj palati Dečenčoling.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.