Vaterpolisti Radničkog na kraju sedmi

Izvor: RTS, 07.Mar.2016, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vaterpolisti Radničkog na kraju sedmi

Vaterpolisti Radničkog završili su sezonu u regionalnoj Triglav ligi na sedmom mestu, posle poraza u poslednjem kolu, od Mladosti u Zagrebu, rezultatom 11:7.
Nakon uvodnog vođstva domaćih iz igrača više preko Vlahovića i peterca Bukića, Kragujevčani su izjednačili golovima Jelače i Martinića (2:2), ali su se do kraja prve četvrtine domaći vratili na "plus dva", zahvaljujući Bukiću i Zoviću >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << - 4:2.
Do odlaska na poluvreme Zagrepčani su udvostručili prednost (7:3), ali su Kragujevčani u nastavku susreta zaigrali nešto bolje. Uspeli su da dobiju treću četvrtinu (3:2), ali "žapci sa Save" nisu dozvolili da im izmakne važna pobeda.
Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Luka Bukić i Ivan Domagoj Zović sa po tri gola, koliko je postigao i Zagrepčanin pod kapicom Radničkog, Marko Martinić.
Mladost je ovom pobedom iskoristila kiks Partizana protiv Mornara, pa je prestigla "crno-bele" na četvrtom mestu i plasirala se na fajnal-for, na kom će u Dubrovniku igrati još domaći Jug, riječko Primorje i Jadran iz Herceg-Novog.
Radnički je još ranije obezbedio opstanak, a baraž je izbegla i Vojvodina, zahvaljujući pobedi Partizana nad POŠK-om, koji će se za opstanak u eliti boriti sa drugoplasiranim timom A2 lige, crnogorskom Budvom. Iz lige je ispala Crvena zvezda, koja je ranije izbačena.
rts.kragujevac@rts.rs

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.