Odbojkaši Radničkog produžili seriju poraza

Izvor: KGsport.info, 21.Feb.2019, 23:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbojkaši Radničkog produžili seriju poraza

Ni u četvrtoj utakmici mini lige odbojkaši Radničkog nisu uspeli da izbegnu poraz. Ovoga puta Kragujevčanima je meru uzela iskusna ekipa Jedinstva iz Stare Pazove, koja je u „Jezeru“ slavila rezulatom 1:3 (25:18, 18:25, 26:28, 20:25).
Ni promena trenera, ni podrška publike sa tribina „Jezera“, nisu imali efekta na odbojkaše Radničkog, koji su večerašnjim porazom, četvrtim u nizu, sveli svoje šanse za plasman u plej-of u domen teorije.
Baš kao i u susretu >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << sa Crvenom zvezdom pre nekoliko dana, presudan je bio treći set, u kome su Kragujevčani prokockali tri set lopte i na kraju izgubili na razliku.
A dobro su Kragujevčani ušli u meč, poveli sa 11:6, da bi nakon tehničkog tajm-auta otišli i na ogromnih „plus sedam“ (15:8). Gosti su uspeli da se primaknu na 17:13, ali su domaći dobrim servisom i sigurnom igrom u polju vrlo brzo došli do sedam set lopti. Prva nije prošla, a drugu je u poen pretvorio dizač Stefanović za vođstvo Radničkog od 1:0.
Početak drugog seta obeležile su česte rezultatske oscilacije, sve dok gosti iz Stare Pazove nisu napravili seriju od šest vezanih poena za 12:6 na tehničkom tajm-autu. Radnički je u tom periodu bio u potpunom kontraritmu, uz prilično slabu organizaciju napada, što su igrači Jedinstva znali da iskoriste.
Ipak, Kragujevčani su nakon obaveznog predaha malo živnuli i na servis Goića prišli na tri poena zaostatka (10:13), što im je bio i krajnji limit. Staropazovčani su ljubomorno čuvali stečenu prednost sve do samog finiša, kada su serijom od četiri uzastopna poena uspeli da osvoje set.
Budući da je nakon prva dva seta rezultat bio izjednačen, treći set trebao je da pokaže u kom pravcu će se kretati dalji tok utakmice. Opet je Radnički dobro startovao, poveo sa 4:1, ali su gosti imali spreman odgovor u vidu serije 3:0.
Nakon dva vezana poena Matića za 9:7, delovalo je da je Radnički uhvatio novi povoljan momentum, ali nije bilo tako. Gosti su do odlaska na tehnički tajm-aut uspeli da „preotmu“ vođstvo (11:12), čemu su kumovali i igrači domaćeg tima svojim propustima. Pri rezultatu 13:13, Staropazovčani su napravili seriju 5:0, pa je trener Matić morao da reaguje promenom dizača i korektora, što se pokazalo kao pravi potez.
Nikola Veljović i Nik Sotnik su doneli novu energiju u igru Radničkog, pa se ubrzo prednost gostiju istopila na samo jedan poen (19:20). Nisu se tu zaustavili Kragujevčani, koji su predvođenim nezaustavljivim Sotnikom došli do preokreta, a zatim i do tri set lopte, ali nijednu nisu uspeli da realiziju. Naravno, usledila je kazna, tako da je ovaj set umesto Radničkom, na kraju pripao ekipi Jedinstva – 26:28.
Bio je to početak kraja kragujevačkog tima u ovom susretu. Odbojkaši Radničkog su pružali kakav-takav otpor na početku četvrtog seta, ali su onda počeli da greše i poklanjaju poene protivniku, koji je to iskoristio da dođe do prednosti od šest poena (10:16). Mladi Matić je sa dva uzastopna bloka za 13:16 vratio nadu u eventualni preokret, međutim bilo je to samo kratkog daha. Raspoloženi Tomo Micić i Branko Roljić doneli su gostima sedam meč lopti, čime je pitanje pobednika ovog susreta praktično bilo rešeno.
Upravo je Tomo Micić sa 27 osvojenih poena bio centralna figura susreta. 12 poena osvojio je Roljić, a 11 Stanković.
U ekipi Radničkog Sotnik i Goić su osvojili po 14 poena, Aleksa Matić 12, a Uglješa Ilić i Ivan Perović po 10.
RADNIČKI D.O.O. – JEDINSTVO (STARA PAZOVA) 1:3 (25:18, 18:25, 26:28, 20:25).
KRAGUJEVAC
Dvorana:
„Jezero“
Gledalaca: 200
Sudije: S. Zotović, V. Stojanac
RADNIČKI D.O.O: Glavinić 1, Stefanović 2, Goić 14 (11-7, 2 asa, 5 blk), Veljović 1, Stevanović 5, Ilić 10 (29-10), Matić 12 (7-5, 6 blk), Pantelić (libero), Sotnik 14 (22-14), Perović 10 (24-10). Nisu igrali: Pantović, Živić i Krstić. Trener: Dejan Matić.
JEDINSTVO (STARA PAZOVA): Stanković (12-7, 4 blk), Ilinčić (libero), Pešut 9 (4 blk), Radišić, Majstorović 4, Bojičić, Škrbić, Micić 27 (43-22, 4 blk), Roljić 12 (21-10, 2 blk). Nisu igrali: Radivojević, Petković i Paravinja. Trener: Željko Vukelić.
Ekipa Jedinstva je ovom pobedom načinila značajan iskorak u borbi za jednu od prve četiri pozicije koje vode u plej-of, dok je Radnički ostao na poslednjem, šestom mestu sa velikim zaostatkom u odnosu na ostale rivale u mini ligi.
U narednom kolu Kragujevčane očekuje gostovanje Mladom radniku u Požarevcu.
MATIĆ UMESTO DIMITRIJEVIĆA
Uoči meča sa Jedinstvom došlo je da promene u stručnom štabu Radničkog. Bojan Dimitrijević, koji je predvodio kragujevački tim od početka sezone i odveo ga u finale Kupa Srbije, u dogovoru sa upravom kluba rešio je da raskine saradnju.
Njega će u nastavku sezone zameniti Dejan Matić, čovek koji je poslednjih 30 godina u klubu na različitim funkcijama, kao neko sa dovoljno znanja i iskustva da ovu ekipu vrati na pravi put.
Čelnici Radničkog želeli su da ovom šok terapijom razdrmaju malo ekipu, koja je u evidentnoj rezultatskoj krizi, pred duel sa Crvenom zvezdom u finalu Kupa Srbije.
M. P.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.