Košarkaši Radničkog spremni za proboj u gornji deo tabele (petak, 18 h)

Izvor: KGsport.info, 21.Feb.2019, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Košarkaši Radničkog spremni za proboj u gornji deo tabele (petak, 18 h)

U 19. kolu Druge lige Srbije, košarkaši kragujevačkog Radničkog ugostiće u petak, 22. februara od 18 časova u hali „Jezero“ ekipu Pirota. Za Kragujevčane je ovo idealna prilika da pobedom nad Piroćancima osiguraju mesto u gornjem delu tabele i mirnije glave sačekaju finiš takmičenja.
Nakon sjajnog izdanja i ubedljive pobede nad Vrbasom u prošlom kolu, ekipa Igora Todorovića ima šansu da upiše drugi uzastopni trijumf na parketu dvorane „Jezero“ i tako >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << u potpunosti odagna sve brige oko opstanka u ligi.
Protivnik je vrlo dobra ekipa Pirota, koja ima identičan skor kao i Kragujevčani 10-8. U tih deset pobeda Piroćanaca spada i ona zabeležena u prvom susretu sa Šumadincima u 6. kolu (97:82).
Jasno je da Kragujevčani neće imati lak posao, budući da Piroćanci imaju dobru ekipu, koja je u odnosu na prethodni meč dodatno pojačana dovođenjem iskusnog beka Sanela Mukanovića i mladog Dimitrija Đorđevića.
Košarkaš Radničkog Lazar Marković ističe važnost predstojećeg meča, za koji se njegova ekipa temeljno pripremala tokom nedelje.
– Utakmica koja nama dosta znači. Eventualnom pobedom bi se odvojili ka gornjoj polovini tabele, što bi nam omogućilo mirniji nastavak sezone. Čitave sedmice smo se spremali za ovu utakmicu, koju dočekujemo sa dosta optimizma. – poručuje Marković.
25-godišnji Čačanin dobro je upoznat sa kvalitetima predstojećeg rivala, ali smatra da njegova ekipa ima kvalitet da izađe na kraj sa Piroćancima.
– Jedine ekipe koje su nas nadigrale u prvom delu sezone su upravo Pirot i Zdravlje. Ekipa Pirota je ozbiljan rival, koji ima dosta igrača u rotaciji, a uz to su dodatno pojačani na poziciji pleja u odnosu na prvi meč. Mi moramo da zaustavimo njihov skok u napadu koji ih krasi i da budemo znatno agresivniji, nego što je to bio slučaj u prvoj utakmici. U poslednjih par utakmica pokazali smo da to možemo učiniti, što nam je i donelo tri pobede u zadnja tri kola. – dodaje Marković.
Kako otkriva naš sagovornik, atmosfera u ekipi je odlična i svi su spremni da zabeleže novu pobedu.
– Atmosfera u ekipi je sjajna. Stručni štab nas je dobro spremio za meč koji sledi, pa se sa pravom nadamo veoma važnoj pobedi. Pozvao bih sve ljubitelje košarke da dođu u halu „Jezero“ i da podrže naš tim, a mi ćemo pokušati da im uzvratimo pobedom. – zaključio je Marković.
M.P
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.