Novi gradski bunar za snabdevanje pijaćom vodom u Senti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jun.2024, 16:02

Novi gradski bunar za snabdevanje pijaćom vodom u Senti

Novi gradski bunar za snabdevanje pijaćom vodom u Senti pušten je u rad, dok je njegovom izgradnjom omogućeno neometano snabdevanje pijaćom vodom svih 11.000 stanovnika ovog grada i prevazilaženje izazova u vodosnabdevanju sa kojima su se Senćani do sada suočavali.

Izgradnju dodatne vodne infrastrukture finansirali su Vlada Vojvodine, opština Senta i kompanija Japan Tobacco International (JTI). Ukupna vrednost investicije, koja uključuje izgradnju i opremanje bunara, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kao i povezivanje cevovoda, iznosi više od10 milionadinara. JTI je obezbedio trećinu tog iznosa 3,4 miliona dinara.

„Ovaj projekat je izvanredan primer dobre saradnje pokrajinskog i lokalnog nivoa vlasti i privrede u rešavanju ozbiljnih problema građana. Takođe, ovo je lep primer društvene odgovornosti jedne od najuspešnijih inostranih kompanija u zemlji i najbitnijeg tržišnog aktera u Senti", rekao je Balint Juhas, predsednik Skupštine AP Vojvodine i dodao kako je u protekle četiri godine AP Vojvodine uložila 613 miliona dinara u obnovu i izgradnju putne infrastrukture, revitalizaciju puteva, i izgradnju kanalizacione mreže. „Zahvaljujem se ambasadoru Japana i japanskom narodu na njihovim ulaganjima i podršci Srbiji. U Vojvodini posluje šest kompanija iz Japana, pružajući svoj doprinos lokalnoj ekonomiji i zajednici u Senti, Sremskim Karlovcima, Novom Sadu, Rumi i Inđiji", dodao je Juhas.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gradski bunar u Senti pušten u rad: Obezbeđena pijaća voda za 11.000 domaćinstava

Izvor: Radio 021, 19.Jun.2024, 07:06

Gradski bunar za snabdevanje pijaćom vodom u Senti pušten je u rad, čime je 11.000 domaćinstava dobilo neometano snabdevanje pijaćom vodom.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.