Medijska koalicija: Vlada Srbije da pomogne novinaru Jovanoviću

Izvor: JUGpress.com, 14.Dec.2018, 10:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medijska koalicija: Vlada Srbije da pomogne novinaru Jovanoviću

MBEOGRAD-NOVI SAD-KRAGUJEVAC-NIŠ

Medijska koalicija ponovo insistira da nadležni organi što hitnije ispitaju okolnosti pod kojima je izgorela kuća Milana Jovanovića, novinara Žig Info portala a njegov život doveden u opasnost.

Tražimo, takođe, da policija i tužilaštvo objave detalje, koji ne ometaju istragu, a tiču se pitisaka, pretnji i nedavnog brutalnog premlaćivanja Željka Matorčevića, glavnog urednika portala Žig info.

Istovremeno, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << zahtevamo od Vlade Srbije i lokalnih vlasti Grocke, koji se još nisu oglasili povodom jednog od najsurovijih ako ne i najsurovijih ataka na novinarsku profesiju u poslednjoj deceniji, da novinaru Jovanoviću, koji posle spaljivanja kuće privremeno boravi kod komšija, obezbede privremeni smeštaj i finansijsku pomoć, navodfi se u saopštenju koje potpisuju :

Nezavisno udruženje novinara Srbije,

Nezavisno društvo novinara Vojvodine

Asocijacija nezavisnih elektronskih medija

Poslovno udruženje Lokal pressAsocijacija onlajn medija

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.