Vučić osudio napad na novinara Jovanovića

Izvor: Mondo, 13.Dec.2018, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić osudio napad na novinara Jovanovića

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najoštrije je danas osudio napad na Milana Jovanovića i njegovu imovinu u Vrčinu i očekuje od tužilaštva i policije da u nakraćem roku pronađu počinioce tog krivičnog dela.

Foto: Beta/Miloš Miškov

"Srbija ima snage i obračunaće se sa nasilnicima, bez obzira ko su, ili na kojoj strani političkog spektra se nalaze", napisao je Vučić na Twitteru.

Најоштрије осуђујем напад на >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Милана Јовановића и његову имовину и очекујем од тужилаштва и полиције да у најкраћем року пронађу починиоце извршеног кривичног дела. Србија има снаге и обрачунаће се са насилницима, без обзира ко су, или на којој страни политичког спектра се налазе.

— Александар Вучић (@avucic) December 13, 2018

Jovanović inače piše za lokalni portal "Žig info", a bivši je pripadnik MUP.

Zamenik načelnika Policijske stanice Grocka Radosav Šćekić izjavio je da policijski službenici te stanice intenzivno rade na rasvetljavanju svih okolnosti koje su dovele do požara u Vrčinu, u garaži M. J. (1950), bivšeg pripadnika MUP-a, a koji je izjavio da sada piše tekstove za jedan lokalni portal.

Pokret slobodnih građana (PSG) saopštio je juče da su nepoznate osobe u toku noći zapalile kuću urednika medijskog portala Žig info i pucali iz vatrenog oružja.

Jovanovićev advokat Nemanja Todorović, koji je i poverenik PSG za Grocku, saopštio je da su Jovanoviću (70) nepoznati ljudi u tri časa juče ujutru zapalili kuću, razbili prozor i kroz njega ubacili molotovljev koktel, pa nakon toga pucali ispred vrata kako niko ne bi mogao da pobegne, saopštio je Pokret slobodnih građana.

Slavko Ćuruvija fondacija pozvala je danas građane, novinarska udruženja i druge organizacije da pomognu novinaru iz Grocke.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Vučić osudio napad na novinara Jovanovića

Izvor: RTS, 13.Dec.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najoštrije je osudio napad na Milana Jovanovića i njegovu imovinu u Vrčinu i očekuje od tužilaštva i policije da u najkraćem roku pronađu počinioce tog krivičnog dela. . "Srbija...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.