Jovanović: Predsednik opštine Grocka naručio moje ubistvo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Dec.2018, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Predsednik opštine Grocka naručio moje ubistvo

Novinar iz Grocke Milan Jovanović, kojem je u noći između utorka i srede zapaljena porodična kuća, izjavio je danas da je "umalo ubijen, odnosno ugušen i spaljen" i da je za to odgovoran predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović, koji je želeo da ga ubije zbog toga što je pisao o njegovim malverzacijama u gasifikaciji te beogradske opštine.

Jovanović, penzionisani policajac, novinar portala Žig info, rekao je na konferenciji za novinare Pokreta slobodnih građana >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << (PSG) da su mu pretili prebijanjem i ubistvom, dodavši da je za svoje navode ima materijalne dokaze i da je o svemu obavestio nadležne organe, o čemu postoje zapisnici u MUP.

"Kod mene je došao jedan mlad čovek da me obavesti da je Dragoljub Simonović naručio moje ubistvo i ubistvo mog kolege Željka Matoševića i da je on zadužen da ubice doveze na moju adresu", izjavio je Jovanović i naveo da je prošle noći video da je to tačno, kad mu je do temelja izgorela kuća, u kojoj je bio sa suprugom.

Stefanović: Požar namerno izazvan

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je napad na kuću Jovanovića za najoštriju osudu i da policija i tužilaštvo moraju naći počinioca.

Stefanović je novinarima, posle vežbe Vatrogasnospasilačkih jedinica, rekao da je utvrđeno da je požar namerno izazvan i da postoji još nekoliko činjenica i okolnosti koje ne može zbog istrage da saopšti.

On je naveo da je policija uzela izjavu od Jovanovića, a tokom dana biće saslušano još nekoliko lica na koja je novinar ukazao.

Stefanović je poručio da oni koji prete, sprovode nasilje ili pale ljudima imovinu moraju da budu pronađeni i oštro kažnjeni kako bi građani videli da je tako nešto neprihvatljivo u Srbiji.

To uključuje i sve pretnje koje dobija novinarka Studija B Barbara Životić, dodao je Stefanović.

Svako nasilje je neprihvatljivo, kao i svaka pretnja, i mora biti jednodušno osuđeno, zaključio je Stefanović.

Vučić osudio napad

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najoštrije je osudio napad na Jovanovića i njegovu imovinu u Vrčinu i očekuje od tužilaštva i policije da u najkraćem roku pronađu počinioce tog krivičnog dela.

"Srbija ima snage i obračunaće se sa nasilnicima, bez obzira ko su, ili na kojoj strani političkog spektra se nalaze", napisao je Vučić na Tviteru.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.