Kragujevac uzima 165 miliona kredita zbog deficita

Izvor: Glas javnosti, Beta, 26.Feb.2011, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kragujevac uzima 165 miliona kredita zbog deficita

KRAGUJEVAC - Grad Kragujevac će se zadužiti 165 miliona dinara kako bi finansirao deficit tekuće likvidnosti, odlučeno je na sednici Skupštine Kragujevca. Predstavnici lokalne uprave objasnili su da se kredit uzima "namenski" za nabavku mazuta da bi preduzeće "Energetika" moglo da nastavi grejnu sezonu.

Gradsko veće će za račun Grada da sprovede otvoreni postupak javne nabavke za izbor najpovoljnije bankarske >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << ponude.

Uprava za javni dug Ministarstva finansija odobrila je 21. januara, na osnovu zahteva grada Kragujevca, mogućnost kreditnog zaduživanja za finansiranje deficita tekuće likvidnosti.

Dug se mora vratiti pre kraja budžetske godine u kojoj je ugovoren i ne može se refinansirati ili preneti u narednu budžetsku godinu.

Odbornici opozicije kritikovali su danas odluku o uzimanju kredita uz ocenu da je Kragujevac već prezadužen.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.