Blokada saobraćaja u Kragujevcu, Nišlije protestovale peške

Izvor: N1 televizija, 11.Jun.2018, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blokada saobraćaja u Kragujevcu, Nišlije protestovale peške

Grupa građana blokirala je posle 17 časova kružni tok kod Krsta na ulazu u Kragujevac iz pravca Batočine. Nišlije koje su se okupile u selu Prosek zbog poskupljenja cene goriva, odustale su od blokade magistralnog puta Niš-Pirot kolima i svoje protest su izrazili usporavanjem saobraćaja stalnim prelaženjem na pešačkom prelazu.

Javno preduzeće "Putevi Srbije" saopštilo je da je saobraćaj na više deonica >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << širom Srbije obustavljen zbog protesta građana.

Kako se navodi, na autoputu E-75 saobraćaj je obustavljen na ulazu i na izlazu sa naplatne stanice Jagodina, dok je na autoputu E-763, na naplatnoj stanici Preljina saobraćaj obustavljen na naplati.

Saobraćaj je obustavljen i na deonici Ibarske magistrale od Beograda do Ljiga, u selu Moravci, na raskrsnici puteva

Kosjerić – Valjevo – Šabac i Osečina – Valjevo – Lajkovac u Valjevu, kao i na deonici Užice -Zlatibor, na izlazu iz tog grada na magistralu kod Ložioničkog mesta.

Blokiran je i put Beograd - Ljig kod raskrsnice za Petku u Ćelijama, kao i deonica Ub - Koceljeva u selu Novaci.

Nišlije odustale od blokade puta kolima, protestovale peške zbog poskupljenja goriva

Nišlije koje su se okupile u selu Prosek zbog poskupljenja cene goriva, odustale su od blokade magistralnog puta Niš-Pirot kolima i svoje protest su izrazili usporavanjem saobraćaja stalnim prelaženjem na pešačkom prelazu.

Kako javlja reporter agencije Beta, policija kontroliše saobraćaj, ali im dozvoljava da povremeno pređu preko pešačkog prelaza.

Za razliku od prethodna dva dana, današnjem pozivu za protest odazvalo se manje vozača, najverovatnije zato što su na lice mesta došle brojne policijske patrole i što je zaprećeno prekršajnim prijavima.

Vozače deset vozila koji su bili spremni da blokiraju saobraćaj, policija je legitimisala nakon čega su pojedini otišli.

Vozači koji su uprkos legitimisanju ostali pored puta, istakli su da su ogorčeni izveštavanjem pojedinih medija tokom jučerašnje blokade.

Kažu da je u pojedinim medijima predstavljeno da je bilo incidenata i ističu da incidenata nije bilo i da su propuštena sva vozila s decom i kola Hitne pomoći.

Jenjavaju protesti u Leskovcu, policija pokušala da podigne vozilo paukom

Svega dvadesetak Leskovčana je sa svojim automobilima protestovalo na Bulevaru oslobođenja u centru grada zbog cene benzina, a policija je pri kraju protesta pokušala "paukom" da podigne jedan automobil. Tu nameru policije osujetili su učesnici protesta tako što su opkolili automobil koji je trebalo da bude podignut i odvezen. U jednom momentu oko tog vozila bilo je po 20 demonstranata i policajaca.

Policija je odustala od podizanja vozila, ali je vozaču napisala kaznu za nepropisno parkiranje.

Novac za kaznu prikupili su demonstranti na licu mesta, stavljajući ga na haubu spornog vozila.

Ovaj događaj je, zapravo, obeležio današnje proteste u Leskovcu, ponajviše zbog video snimka sa lica mesta koji kruži društvenim mrežama.

Desetak vozača pokušalo je da blokira i petlju na novom autu-putu kod Grdelice, ali ih je policija sprečila u tome.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putevi Srbije: Okončane blokade saobraćaja na više deonica u Srbiji

Izvor: Beta, 11.Jun.2018

Saobraćaj na više deonica širom Srbije normalizovan je nešto pre 19 časova pošto su gradjani nezadovoljni poskupljenjem goriva, prekinuli blokadu puteva. Kako je saopštilo Javno preduzeće "Putevi Srbije", normalizovan je saobraćaj na putu Kragujevac – Kraljevo, koji je bio obustavljen u mestu...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.