Sankcije zbog podrške ukidanju Specijalnog suda: Poslanici tzv. Kosova na crnoj listi više zapadnih zemalja

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jan.2018, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sankcije zbog podrške ukidanju Specijalnog suda: Poslanici tzv. Kosova na crnoj listi više zapadnih zemalja

Saveznici im okreću leđa?

Poslanici tzv. kosovske skupštine, njih 43 potpisnika inicijative za ukidanje Specijalnog suda za ratne zločine tzv. OVK, stavljeni su na "crnu listu" više zapadnih zemalja i neće moći da dobiju vize za putovanje.

Pročitajte i:

Prištinski portal Gazeta Expreš piše, pozivajući se na diplomatske izvore, da je reč o, kako se navodi, "državama prijateljima Kosova".

 Inicijativa je pokrenuta krajem prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << godine i nakon više pokušaja da bude stavljena na dnevni red tzv.kosovske Skupštine, u ponedeljak je, ipak odlučeno da ona bude prosleđena vladi Ramuša Haradinaja, koja treba da zauzme stav o tome pre odlučivanja u Skupštini.

Portal navodi da su na "crnoj listi" svi poslanici potpisnici inicijative.

Inicijativa je pokrenuta na osnovu peticije veterana i bivših pripadnika tzv. OVK.

Ova inicijativa je, inače, naišla je na žestoke kritike ambasadora zemalja Kvinte, a posebno američkog ambasadora Grega Delavija, koji je kosovske lidere upozorio da će se, ukolio Specijalni sud bude ukinut, oni suočiti sa ozbiljnim posledicama.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.