Kuburović: Zamolnice kosovskih organa su prosleđene Tužilaštvu

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Feb.2018, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuburović: Zamolnice kosovskih organa su prosleđene Tužilaštvu

Povodom današnje izjave kosovskog tužioca Aleksandera Ljumezija da Srbija ne sarađuje u otkrivanju identiteta počinioca ubistva Olivera Ivanovića, ministarka pravde Srbije Nela Kuburović je ukazala da je njeno Ministarstvo pravde Tužilaštvu za organizovani kriminal prosledilo zamolnice kosovskih organa za dostavljanje podaka u vezi s tim.

Ministarstvo je saopštilo da će ono tražene podatke, kada ih bude prikupilo nadležno tužilaštvo, proslediti nadležnim organima >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << na Kosovu putem pravne saradnje.

U saopštenju piše i da do današnjeg dana, više od dve nedelje od ubistva Ivanovića, Tužilaštvu za organizovani kriminal nije dostavljena nijedna tražena informacija, čak ni zapisnik sa uviđaja.

To govori kolika je iskrena volja i želja kosovskih organa za saradnjom sa nadležnim organima u Beogradu, iako su, ukazuje se u tekstu, "u odgovoru na zamolnicu iz Beograda, koji je Ministarstvo pravde dobilo, prištinski organi naveli da su spremni na saradnju, i da će zapisnik o uviđaju dostaviti u najkraćem roku".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Kuburović: Prištinski organi nisu dostavili nijednu traženu informaciju

Izvor: RTS, 02.Feb.2018

Kada Tužilaštvo za organizovani kriminal prikupi tražene podatke, Ministarstvo pravde Srbije će ih putem pravne saradnje proslediti nadležnim organima na Kosovu, rekla je ministarka pravde Nela Kuburović. . Ministarka...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.