Kosovo je najteže pitanje, Srbija je spremna da reši

Izvor: B92, 04.Feb.2019, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kosovo je najteže pitanje, Srbija je spremna da reši"

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je Kosovo najteže pitanje koje Srbija danas ima pred sobom.

On je dodao i da je Srbija spremna da ga reši sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem na čelu, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Stefanović je to rekao na ceremoniji obeležavanja 215 godina od Seče knezova u Brankovini i dodao da se danas vodi bitka za stabilnu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sigurnu i snažnu Srbiju, koja neće podleći nikakvim spoljašnjim ili unutrašnjim pritiscima.

"Stojeći danas na ovom mestu, osećam posebnu odgovornost pred našim hrabrim i mudrim precima. Njihovu odlučnost, borbu i žrtvu nikada ne smemo zaboraviti. Živote su dali da bismo mi danas živeli u nezavisnoj, suverenoj, modernoj i uređenoj državi", rekao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, Vlada Srbije i Vučić svakoga dana naporno rade na stvaranju ambijenta za otvaranje novih fabrika, većeg broja radnih mesta, te da su finansije danas stabilne, nezaposlenost gotovo prepolovljena i nove fabrike niču širom Srbije.

On je rekao da velike svetske sile u Srbiji vide stabilnog partnera, ali da smo svedoci pretnji, ucena i pritisaka na Srbiju, a kako je kazao, one se posebno odnose na Srbe koji žive na Kosovu.

"Nemoguće je pregovarati dok na Jarinju i Brnjaku zaustavljaju mleko i pelene za našu decu na Kosovu", rekao je Stefanović i dodao da je uvođenje takse od sto odsto na srpsku robu poslednji primer iživljavanja nad Srbima.

Stefanović je rekao da Vučić i Vlada Srbije neće nikome dozvoliti da unižava Srbe, da gazi njihova prava i da pokušava da im otme zemlju.

"Predsednik Vučić i Vlada Srbije učiniće sve da se bore za svoj narod i radiće isključivo u interesu Republike Srbije. Nećemo podleći bilo kakvim pritiscima bilo da dolaze spolja ili iznutra", kazao je on i dodao da Srbija neće dozvoliti da se povampiri fašizam na ulicama, niti da se ugrozi sigurnost i bezbednost bilo kog građanina.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.