"Kosovo je najteže pitanje, Srbija je spremna da reši"

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je Kosovo najteže pitanje koje Srbija danas ima pred sobom.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 04.02.2019.

17:07

Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

On je dodao i da je Srbija spremna da ga reši sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem na čelu, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Stefanović je to rekao na ceremoniji obeležavanja 215 godina od Seče knezova u Brankovini i dodao da se danas vodi bitka za stabilnu, sigurnu i snažnu Srbiju, koja neće podleći nikakvim spoljašnjim ili unutrašnjim pritiscima.

"Stojeći danas na ovom mestu, osećam posebnu odgovornost pred našim hrabrim i mudrim precima. Njihovu odlučnost, borbu i žrtvu nikada ne smemo zaboraviti. Živote su dali da bismo mi danas živeli u nezavisnoj, suverenoj, modernoj i uređenoj državi", rekao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, Vlada Srbije i Vučić svakoga dana naporno rade na stvaranju ambijenta za otvaranje novih fabrika, većeg broja radnih mesta, te da su finansije danas stabilne, nezaposlenost gotovo prepolovljena i nove fabrike niču širom Srbije.

On je rekao da velike svetske sile u Srbiji vide stabilnog partnera, ali da smo svedoci pretnji, ucena i pritisaka na Srbiju, a kako je kazao, one se posebno odnose na Srbe koji žive na Kosovu.

"Nemoguće je pregovarati dok na Jarinju i Brnjaku zaustavljaju mleko i pelene za našu decu na Kosovu", rekao je Stefanović i dodao da je uvođenje takse od sto odsto na srpsku robu poslednji primer iživljavanja nad Srbima.

Stefanović je rekao da Vučić i Vlada Srbije neće nikome dozvoliti da unižava Srbe, da gazi njihova prava i da pokušava da im otme zemlju.

"Predsednik Vučić i Vlada Srbije učiniće sve da se bore za svoj narod i radiće isključivo u interesu Republike Srbije. Nećemo podleći bilo kakvim pritiscima bilo da dolaze spolja ili iznutra", kazao je on i dodao da Srbija neće dozvoliti da se povampiri fašizam na ulicama, niti da se ugrozi sigurnost i bezbednost bilo kog građanina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: