Ispravno, 10 godina su građani Kosova skidali tablice kad su ulazili u Srbiju

Izvor: B92, 23.Sep.2021, 08:24

"Ispravno, 10 godina su građani Kosova skidali tablice kad su ulazili u Srbiju"

Bujanovac -- Gradonačelnik Bujanovca Nagip Arifi smatra da je odluka prištinske vlade o reciprocitetu kada su u pitanju registarske oznake ispravna.

"Odluka Vlade Republike Kosovo da uspostavi reciprocitet oko registarskih tablica je poštena odluka, uprkos činjenici da može usporiti cirkulaciju naših građana prilikom promene tablica", kaže Arifi, prenosi portal Reporteri.

"Međutim, ovu odluku je potaknula >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vlada Srbije koja nije provela Briselski sporazum o slobodnom kretanju i kretanju građana dve zemlje", dodao je on.

Arifi ukazuje da su građani Kosova 10 godina plaćali i uklanjali tablice pri ulasku u Srbiju. "Stalno smo tražili reciprocitet, a poslednja odluka kosovske vlade odnosi se na primenu reciprociteta", rekao je za Indeks onlajn.

Gradonačelnik Bujanovca očekuje da će se reciprocitet primeniti i u drugim oblastima, poput priznavanja diploma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.