Joanikije: Niko na današnji dan ne tuguje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Maj.2024, 15:56

Joanikije: Niko na današnji dan ne tuguje

Vaskršnju liturgiju u hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici služio je mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije sa sveštenstvom.
Veliki broj vernika okupio se i ispred hrama, a mitropolit je prisutnima praznik čestitao vaskršnjim pozdravom "Hristost vaskrse"
Joanikije je poručio da niko na današnji dan ne tuguje jer oproštaj zasija iz groba.
"Neka se niko ne boji smrti jer nas oslobodi spasova smrt, ugasi je onaj koga je ona držala, kazao je mitropolit Joanikije.
Nakon liturgije pročitana je poslanica patrijarha srpskog Porfirija u kojoj je, između ostalog, poručio da se nasilje vrši i mimo ratova jer u vremenu u kom živimo ni odsustvo rata nije garant istinskog mira.
...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Joanikije: Niko na današnji dan ne tuguje

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Maj.2024

PODGORICA - Vaskršnju liturgiju u hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici služio je mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije sa sveštenstvom.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.