Kosnet: Američki vojnici nisu ginuli da bi se stvorila Velika Albanija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jan.2021, 13:51

Kosnet: Američki vojnici nisu ginuli da bi se stvorila Velika Albanija

Američki ambasador u Prištini Filip Kosnet izjavio je da njegov stav o pridruživanju Albaniji ostaje nepromenjen i da se američki vojnici nisu borili da bi se stvorila Velika Albanija.

On je tako reagovao na izjavu lidera Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja koji je najavio mogućnost održavanja referenduma o ujedinjenju sa Albanijom ukoliko Kosovo ne napravi napredak na putu ka EU.

"Američki vojnici se nisu borili, a neki od njih su i umirali, da bi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se stvorila Velika Srbija ili Velika Albanija na Balkanu. Kosovo ima koristi od toga što je multietničko, multiversko i priče o Velikoj Albaniji ili Velikoj Srbiji na Balkanu bili bi predaja i neuspeh i nije odgovor na probleme zemalja i regiona", rekao je Kosnet u intervjuu za gazetu Blic, a prenosi Gazeta expres.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ŠAMARČINA TERORISTIMA STIGLA IZ SAD: Američki vojnici nisu ginuli da se stvori "velika Albanija"

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jan.2021

Američki ambasador u Prištini reagovao na pozive na rat Ramuša Haradinaja..Američki ambasador u Prištini Filip Kosnet izjavio je da njegov stav o pridruživanju Albaniji ostaje nepromenjen i da se američki vojnici nisu borili da bi se stvorila "velika Albanija"...On je tako reagovao na izjavu lidera...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

"Amerikanci nisu ginuli da bi se stvorila velika Albanija"

Izvor: B92, 26.Jan.2021

Priština -- Američki ambasador u Prištini Filip Kosnet izjavio je da njegov stav o pridruživanju Albaniji ostaje nepromenjen...On je rekao da se američki vojnici nisu borili da bi se stvorila velika Albanija...Kosnet je tako reagovao na izjavu lidera Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.