26. januar  2021. 12.44  | Izvor: Tanjug

Kosnet: Američki vojnici nisu ginuli da bi se stvorila Velika Albanija

PRIŠTINA -

Američki ambasador u Prištini Filip Kosnet izjavio je da njegov stav o pridruživanju Albaniji ostaje nepromenjen i da se američki vojnici nisu borili da bi se stvorila Velika Albanija.

On je tako reagovao na izjavu lidera Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja koji je najavio mogućnost održavanja referenduma o ujedinjenju sa Albanijom ukoliko Kosovo ne napravi napredak na putu ka EU.

"Američki vojnici se nisu borili, a neki od njih su i umirali, da bi se stvorila Velika Srbija ili Velika Albanija na Balkanu. Kosovo ima koristi od toga što je multietničko, multiversko i priče o Velikoj Albaniji ili Velikoj Srbiji na Balkanu bili bi predaja i neuspeh i nije odgovor na probleme zemalja i regiona", rekao je Kosnet u intervjuu za gazetu Blic, a prenosi Gazeta expres.

Broj komentara: 1

Primus  26. 01. 2021. | 13:18
Američki vojnici su izgleda ginuli za ŠAKU DOLARA OD KLINTONOVIH (naravno da bi se skrenula pažnja sa sexualne afere američkog predsednika i MONIKE LEVINSKI kao i o tobože neophodnosti postojanja NATO-a). Nemoj momče da uzimaš olako Srbiju u usta..Teška je SRPSKA KLETVA, što i te kako osećate zadnjih dvadeset godina...