ŠAMARČINA TERORISTIMA STIGLA IZ SAD: Američki vojnici nisu ginuli da se stvori velika Albanija

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jan.2021, 13:59

ŠAMARČINA TERORISTIMA STIGLA IZ SAD: Američki vojnici nisu ginuli da se stvori "velika Albanija"

Američki ambasador u Prištini reagovao na pozive na rat Ramuša Haradinaja

Američki ambasador u Prištini Filip Kosnet izjavio je da njegov stav o pridruživanju Albaniji ostaje nepromenjen i da se američki vojnici nisu borili da bi se stvorila "velika Albanija".

On je tako reagovao na izjavu lidera Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja koji je najavio mogućnost održavanja referenduma o ujedinjenju sa Albanijom ukoliko Kosmet ne napravi napredak na putu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ka EU.

- Američki vojnici se nisu borili, a neki od njih su i umirali, da bi se stvorila "velika Srbija" ili "velika Albanija" na Balkanu. Takozvano Kosovo ima koristi od toga što je multietničko, multiversko i priče o "velikoj Albaniji" ili "velikoj Srbiji" na Balkanu bili bi predaja i neuspeh i nije odgovor na probleme zemalja i regiona - rekao je Kosnet.

Ovde samo treba pomenuti da su američki vojnici na Kosmetu podržavali teroriste, borili se s njima, protiv međunarodnog poretka i pravde. Takođe, dok sami teroristi, iz svih garnitura vlasti, javno traže stvaranje "velike Albanije", kod nas ne samo da političke strukture ne razmišljaju o "velikoj Srbiji", već niko ozbiljan o tome decenijama i ne priča.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.