Izvor: RTS, 14.Maj.2022, 19:38

Kolubara nadigrala i eliminisala Proleter

Fudbaleri Kolubare savladali su Proleter sa 1:0 u 36. kolu Superlige, grupe plej-aut. Najbolji strelac Kolubare i peti golgeter Superlige Uroš Đuranović je 13 pogotkom u sezoni osigurao klubu boravak u elitnom rangu takmičenja.
Kolubara je pobedom praktično uspela da se izbori za opstanak, a za Novosađane je to praktično i kraj nada za opstanak, jer su ostali na tri boda manje od Radničkog kolo pre kraja.

Lazarevčanima je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bio dovoljan i bod iz ovog meča da omoguće sebi miran ulazak u poslednju utakmicu sezone. S druge strane, Proleteru je samo pobeda davala kakve-takve šanse da u poslednjem kolu uskoči u baraž.
U vrlo otvorenoj i ravnopravnoj igri tokom većeg dela utakmice domaćini su došli u 70. minutu golom Uroša Đuranovića.
Proleter je potom imao nekoliko šansi za izjednačenje ali nisu uspevali da savladaju golmana Kolubare.
Poslednja šansa za goste se ukazala u 92. minutu, a zbog starta golmana Kolubare zatražili su jedanaesterac. Konsultovan je VAR, suduja je odlučio da nije bilo prekršaja i sve nade gostiju su ugašene.
Spartak je na svom terenu bio siguran u duelu sa Radničkim iz Kragujevca sa 2:1 uspeo da osigura opstanak u pretposlednjem kolu prvenstva a Radnički će morati priliku da ostane u ligi da traži kroz baraž iako su dobro ušli u meč.
Gosti su poveli golom Marka Mirića već u 7 minutu, ali samo sedam minuta kasnije domaćini izjednačuju pogotkom Filipovića i potom preuzimaju inicijativu.
Do odlučujućeg pogotka došli su iz penala, koji je realizovao Nemanja Nikolić u 56 minutu igre.
U poslednjih 20 minuta, kada je Radnički krenuo na sve ili ništa, imali su Subotičani još dve dobre prilike da uvećaju voćstvo iz kontranapada ali je do kraja ostalo 2:1.
Mladost je imala imperativ pobede protiv Metalca u Donjem Milanovcu i taj zadatak su uspeli da obave sa 3:0.
Seriju golova otvorio je Jovanović u 14. minutu iz penala,a nastavljena je golovima Mićevića i Miloševića do kraja za rutinskih 3:0. 
Superliga Srbije plej-aut, 36. kolo:
Subota:
Kolubara - Proleter 1:0 (0:0)
Metalac - Mladost 0:3  
Spartak - Radnički Kragujevac 2:1   
Nedelja:
14.25 Novi Pazar - Radnik
Tabela:
9. Kolubara 46
10. Radnik Surdulica 45
11. Spartak Subotica 44
12. Mladost Lučani 42
13. Novi Pazar 38
14. Radnički 1923 35
15. Proleter 32
16. Metalac 30
 
 
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.