Vučić: Otvaranje poglavlja na Briselu

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Maj.2015, 20:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Otvaranje poglavlja na Briselu

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je članstvo u Evropskoj uniji strateški cilj Srbije, da se nada da će najkasnije u septembru biti otvorena prva pregovaračka poglavlja, ali da je ta odluka na Briselu.

"Ne bih licitirao o tome kada će biti otvorena prva poglavlja, danas sam rekao da očekujem u junu, najkasnije u septembru, ali od nas malo toga zavisi, to je pitanje za zemlje članice >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << EU i za Brisel na koje oni moraju da daju odgovor", poručio je Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa evropskim komesarom Johanes Hanom.

On je rekao da Srbija nikoga ni za šta neće moliti, da ona ima svoj strateški cilj, ali da je obaveza srpske Vlade da poštuje dostojanstvo srpskog naroda.

"Zato ćemo odgovornim radom pokušati da dobijemo poverenje briselskih institucija i zemalja članica", rekao je premijer Srbije.

Vučić je rekao da će srpska strana učiniti sve da se reši pitanje srpske zajednice na KiM kako bi se srpskom narodu obezbedila jasnija budućnost.

Vučić je podsetio da je Vlada Srbije mnogo uradila na ekonomskom planu i da joj u tom segmentu niko ne može ništa da zameri, ali i da je osigurala političku stabilnost u regionu, nastavila dijalog sa Prištinom, završila skrining procese sa dobrim rezultatima.

Premijer je rekao da će će 18. maja na sastanku Prijatelja Srbije u Briselu dodatno obrazložiti pozicije naše zemlje.

Kako je dodao, Srbija će nastaviti da vodi politiku razumevanja s ciljem da se izbegne bilo kakva nestabilnost.

"I verujem da ćemo moći da budemo i da ostanemo stub stabilnosti kao što je to bio slučaj i do sada. Gospodinu Hanu još jednom zahvaljujem na ozbiljnom pristupu i fer i korektnom odnosu prema Srbiji. Vi znate da ja to ne izgovaram uvek i da se trudim da budem objektivan", rekao je Vučić.

Vučić je predao komesaru Hanu Akcione planove za poglavlja 23 i 24.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Vučić: Odluka na Briselu

Izvor: B92, 07.Maj.2015

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je večeras da se nada da će najkasnije u septembru biti otvorena prva pregovaračka poglavlja, ali da je ta odluka na Briselu...Osim toga, Vučić je naglasio da je članstvo u Evropskoj uniji strateški cilj Srbije..."Ne bih licitirao o tome kada će biti otvorena...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.