Vučić: Cilj je potpuna stabilizacija zapadnog Balkana

Izvor: Cafe.ba, 02.Apr.2015, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Cilj je potpuna stabilizacija zapadnog Balkana

- Premijer Srbije Aleksandar Vučić dobio podršku državnog vrha Slovačke za članstvo Srbije u EU i što skorije otvaranje poglavlja

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Bratislavi s državnim vrhom Slovačke, javlja Anadolu Agency.

Vučić je nakon susreta s predsjednikom Vlade Republike Slovačke Robertom Ficom ocijenio da Srbija u Slovačkoj ima iskrenog prijatelja od >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << koga može mnogo naučiti i koji predstavlja dobar primjer za Srbiju.

"Srbija će primeniti neke od mera koje je Vlada Slovačke uspešno sprovela u cilju poboljšanja ekonomske situacije. Cilj je potpuna stabilizacija zapadnog Balkana", rekao je Vučić u obraćanju medijima, prenosi se iz Vlade Srbije.

Fico je ukazao na to da je Slovačkoj ulazak u EU donio mnogo koristi, da je članstvo u evropskoj porodici pozitivno i da je građanima potrebno objasniti sve njegove prednosti.

On je izrazio zadovoljstvo time što je skrining za Srbiju završen, rekavši da je potrebno što prije započeti pregovore o otvaranju poglavlja.

"Usvojili ste niz odluka, čime ste potvrdili da želite biti faktor stabilnosti u regionu. Srbiji nudimo sva iskustva iz pretpristupnih pregovora", poručio je premijer Slovačke.

On je saopštio da je tema razgovora bila i uloga slovačkih kompanija u Srbiji, uz podsjećanje na to da Slovačka postaje aktivna u Srbiji kada je reč o učešću firmi iz te zemlje u Srbiji, što se očekuje i od srbijanskih firmi.

Fico je naglasio da Srbija ima izuzetnu ulogu i u predsjedavanju OSCE-om.

Vučić i Fico su razgovarali i o slovačkom iskustvu u podršci preduzetničkom sektoru, kao i o načinima naplate poreza i PDV-a, koje je ta zemlja uspješno sprovela.

Vučić je danas  u Bratislavi s potpredsjednikom Vlade i ministrom vanjskih i evropskih poslova Slovačke Miroslavom Lajčakom otvorio Poslovni forum "Srbija–Slovačka 2015", kojeg su organizovali Privredna komora Srbije i Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Slovačke.

Obraćajući se ‎prisutnim predstavnicima kompanija iz dvije zemlje, predsjednik srbijanske Vlade je istakao da Srbija danas teži da bude jedan od lidera u reformama u jugoistočnoj Evropi, isto kao što je Slovačka to bila na početku milenijuma.

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.