Udovičić: Korak bliže kandidaturi za EP 2028 i SP 2030

Izvor: Mondo, 25.Feb.2019, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udovičić: Korak bliže kandidaturi za EP 2028 i SP 2030

U Sofiji održan treći kvadrilateralni sastanak ministara sporta i predstavnika fudbalskih saveza Bugarske, Grčke, Rumunije i Srbije

Foto: Guliver/Getty images/Manuel Queimadelos Alonso

Srbija, zajedno sa Bugarskom, Grčkom i Rumunijom radi na zajedničkoj kandidaturi za organizaciju Evropskog prvenstva 2028. i Svetskog prvenstva u fudbalu 2030. godine.

Vanja Udovičić, ministar omladine >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i sporta u Vladi Srbije sastao se u Sofiji sa kolegama iz Bugarske Konstantinom Kralevim, Rumunije Konstantinom Bogdanom Mateijem, zamenikom ministra sporta i kulture Grčke Jorgosom Vasilijadisom i predstavnicima nacionalnih fudbalskih saveza na trećem kvadrilateranom sastanku.

Vođeni su razgovori o Memorandumu o razumevanju između vlada četiri zemlje radi osnivanja Inicijalnog organizacionog komiteta za podnošenje zajedničke kandidature za dva fudbalska takmičenja.

Konačni zadatak Inicijalnog organizacionog komiteta biće da pripremi dosijee i dokumenta potrebna za kandidature, na osnovu zahteva UEFA i FIFA za organizaciju turnira.

"Veoma sam zadovoljan time što svakim novim sastankom pravimo korak dalje ka cilju kojem svi težimo i što dodatno učvršćujemo prijateljske odnose i proširujemo regionalnu sportsku saradnju, a tako je bilo i ovoga puta", stoji u izjavi ministra Udovičića, koji se i zahvalio svojim stranim kolegama "na konstruktivnom pristupu i predanosti u realizaciji zajedničkog velikog cilja".

Udovičić je ponovio da bi organizacija velikog takmičenja poput evropskog i svetskog šampionata mnogo značila Srbiji.

"To bi dugoročno bilo najbolje moguće ulaganje u sportske kapacitete naše zemlje i pružilo podstrek izgradnji novih i planiranom renoviranju postojećih stadiona, kao i razvoju fudbala i celokupnog sistema sporta na svim nivoima. Takođe, ovaj jedinstveni događaj višestruko bi pozitivno uticao i na druge važne društvene oblasti poput turizma, ekonomije, kulture i drugih, a istovremeno predstavljao idealnu priliku da se Srbija ponovo pokaže kao prvoklasan i gostoprimljiv domaćin i time pošalje afirmativnu sliku u svet", zaključio je Udovičić.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

UDOVIČIĆ: Korak bliže kandidaturi za SP 2030

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Feb.2019

Sastanak organizovan u Sofiji...Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se u Sofiji sa kolegama iz Bugarske Konstantinom Kralevim, Rumunije Konstantinom Bogdanom Mateijem, zamenikom ministra sporta i kulture Grčke Jorgosom Vasilijadisom i predstavnicima nacionalnih fudbalskih saveza kako...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.