TREĆI PUT UZASTOPNO! Srbija izabrana za članicu Izvršnog saveta UNESCO

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Nov.2023, 00:23

TREĆI PUT UZASTOPNO! Srbija izabrana za članicu Izvršnog saveta UNESCO

Kandidaturu Srbije najavio je pre nekoliko dana ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Srbija je danas ponovo, treći put uzastopno, izabrana za člana Izvršnog saveta Uneska.

Kako je objavljeno na sajtu Uneska, Srbija je dobila najviše glasova u svojoj, istočnoevropskoj grupi – 137. Kandidaturu Srbije najavio je pre nekoliko dana ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u obraćanju na Generalnoj skupštini ove organizacije Ujedinenjih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu.

Ambasadorka Srbije pri Unesku Tamara Rastovac Siamašvili, koja je u poslednje dve godine predsedavala Izvršnim savetom Uneska, ocenila je uoči glasanja da Srbija ima velike šanse da ponovo bude izabrana u to telo i da je kandidatura koju je zvanični Beograd ponovo podneo za članstvo u Izvršnom savetu Uneska naišla na dobar prijem kod zemalja članica.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.