Izvor: S media, 20.Feb.2012, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šurjan:Srbija će dobiti status kandidata u martu

Potpredsednik Evropskog parlamenta Laslo Šurjan rekao je u Novom Sadu da se nada i da je uveren da će Srbija dobiti 'zeleno svetlo' za kandidaturu, naglasivši da je i u interesu Mađarske da se naša zemlja pridruži EU.

Vamen: Moguća kandidatura Srbiji 1. marta

Stefanović: EU ne odlučuje na osnovu pisama

Jeremić: Kandidatura u martu neizvesna

Šurjan, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << koji je u Evropskom parlamentu zadužen za zapadni Balkan, istakao je da će, sa mesta u EP na koje je nedavno izabran, nastojati da pojača poziciju Srbije kako bi naša zemlja što pre postala članica EU.

Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši je istakao da je, posle njegove nedavne posete Briselu kao i današnjih razgovora sa Šurjanom, uvereniji u to da će Srbija dobiti status kandidata i dodao da je siguran da taj važan korak ka EU više nije nedostižan.

"Sad sve zavisi samo od nas i od toga da li ćemo ispuniti neophodne uslove, odnosno da li je Srbija istinski spremna za ispunjavanje evropskih standarda", zaključio je Egereši.

On je naglasio da će Vojvodina nastaviti da dosledno sprovodi evropsku politiku i da svom snagom našu zemlju približava Evropskoj uniji, iskorišćavajući na najbolji način i u konkretnim evropskim projektima ugled koji je stekla u međuregionalnoj saradnji.

(Tanjug)

Foto: Beta
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.