Potpredsednik EP: Srbija će dobiti status kandidata u martu

Izvor: Blic, 20.Feb.2012, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpredsednik EP: Srbija će dobiti status kandidata u martu

Potpredsednik Evropskog parlamenta (EP) Laslo Šurjan i predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši izrazili su danas uverenje da će Srbija početkom marta dobiti status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.

"Nadam se i uveren sam da će Srbija dobiti 'zeleno svetlo' za kandidaturu", rekao je Šurjan novinarima posle razgovora u Novom Sadu, naglasivši da je i u interesu Mađarske da se naša zemlja pridruži >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << EU.

Ssurjan, koji je u Evropskom parlamentu zadužen za zapadni Balkan, istakao je da će, sa mesta u EP na koje je nedavno izabran, nastojati da pojača poziciju Srbije kako bi naša zemlja što pre postala članica EU.

"Veoma je važno da Srbija, kao i druge zemlje u regionu, bude u okviru Šengenske zone", rekao je Šurjan.

Naglasivši da čitav region zapadnog Balkana treba da bude u Uniji, on je napomenuo da se u to moraju ubediti one njene članice koje su izgleda zasićene proširenjem i pokušavaju da koriste nekakve kočnice u tom procesu.

Egereši je istakao da je, posle njegove nedavne posete Briselu kao i današnjih razgovora sa Šurjanom, uvereniji u to da će Srbija dobiti status kandidata i dodao da je siguran da taj važan korak ka EU više nije nedostižan.

"Sad sve zavisi samo od nas i od toga da li ćemo ispuniti neophodne uslove, odnosno da li je Srbija istinski spremna za ispunjavanje evropskih standarda", zaključio je Egereši.

On je naglasio da će Vojvodina nastaviti da dosledno sprovodi evropsku politiku i da svom snagom našu zemlju približava Evropskoj uniji, iskorišćavajući na najbolji način i u konkretnim evropskim projektima ugled koji je stekla u međuregionalnoj saradnji.

Povezane vesti: Sarkozijevi savetnici: Francuska za status kandidata Srbije Klinton i Ešton: Budućnost Srbije i Kosova je u EU Berns: SAD snažno podržavaju kandidaturu Srbije za EU Litvanija:EU treba da traži od Srbije da ispuni sve uslove Hamer: SAD žele Srbiju u Evropi, na EU da odluči o status
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Srbija dobija status kandidata"

Izvor: B92, 20.Feb.2012

Novi Sad -- Potpredsednik EP Laslo Šurjan i predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši izrazili su uverenje da će Srbija u marta dobiti status kandidata..."Nadam se i uveren sam da će Srbija dobiti 'zeleno svetlo' za kandidaturu", rekao je Šurjan novinarima posle razgovora u Novom Sadu, naglasivši...

Nastavak na B92...

Potpredsednik EP: Kandidatura Srbiji u martu

Izvor: Radio 021, 20.Feb.2012

Potpredsednik Evropskog parlamenta Laslo Šurjan i predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši izrazili su danas uverenje da će Srbija početkom marta dobiti status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.

Nastavak na Radio 021...

Šepflin: Status kandidata prilično daleko

Izvor: Magyar Szó, 21.Feb.2012, 14:00

Poslanik Evropskog parlamenta iz Mađarske i izvestilac u senci Evropske narodne stranke Đerđ Šepflin ocenio je da je status kandidata za članstvo u EU u slučaju Srbije „prilično daleko“. – Možda će nakon izbora to da se okrene u suprotnom pravcu, ali u ovom trenutku ne bih bio optimista...

Nastavak na Magyar Szó...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.