Stoltenberg: Poštujemo neutralnost Srbije

Izvor: RTS, 14.Feb.2019, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stoltenberg: Poštujemo neutralnost Srbije

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je danas da Alijansa poštuje neutralnost Srbije i da svaka zemlja ima pravo da izabere svoj put.
Poštujemo saradnju sa Srbijom i eventualna odluka o priključenju NATO-a zavisi od Beograda, rekao je Stoltenberg drugog dana sastanka ministara >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << odbrane članica alijanse.

Stoltenberg je izjavio da NATO ima odlično partnerstvo sa Finskom i Švedskom, koje ne žele članstvo u alijansi i da isti stav ima i Srbija.
Ranije je najavio da će ministri odbrane članica Alijanse danas razgovarati o aktivnostima Kfora, naglasivši da međunarodne snage daju značajan doprinos bezbednosti Balkana.
Tema sastanka biće i odnosi NATO-a sa Kosovskim snagama bezbednosti, rekao je Jens Stoltenberg na početku sastanka.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stoltenberg: Odluka o saradnji sa KSB tokom proleća

Izvor: Danas, 14.Feb.2019

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas da, posle najave transformacije Kosovskih snaga bezbednosti (KSB) u vojsku Kosova, alijansa razmatra nivo saradnje sa KSB i da se očekuje da će odluka biti doneta tokom proleća. Članak Stoltenberg: Odluka o saradnji sa KSB tokom proleća se...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.