Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Dec.2016, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Predsednička kandidatura Saše Jankovića - ništa novo

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da nije ništa novo to što je zaštitnik građana Saša Janković formalno objavio kandidaturu za predsednika Srbije.

"Nakon formalnog najavljivanja kandidature jasno je da imate političku agendu i politički cilj, i da više ne zastupate sve građane, već samo one koji se slažu sa vašom idejom i vašim političkim ciljem", rekao je Stefanović novinarima u Policijskoj stanici Palilula gde je prisustvovao >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << prezentaciji video-nadzora u osnovnim školama.

Stefanović je rekao da Saša Janković ne samo da ne može biti efikasan zaštitnik građana zato što se bavi politikom, već i da nikada nije ni bio efikasan zaštitnik građana.

"On ne obavlja dobro posao. Drži političke tribine i govore zbog čega nije dobar zaštitnik građana", rekao je Stefanović i dodao da je to "stvar morala" Saše Jankovića.

Saša Janković izjavio je danas za subotički portal "Magločistač" da će se kandidovati za predsednika Srbije kada budu raspisani izbori i da će biti kandidat građana.

Još traje predistražni postupak u slučaju Savamala

Ministar Stefanović izjavio je danas da i dalje traje predistražni postupak u slučaju Savamala, kao i prikupljanje dokumenata koje je tužilaštvo tražilo od policije.

"Nisam upoznat sa detaljima istrage. To nije posao ministra", rekao je Stefanović novinarima u Beogradu upitan da prokomentariše navode tužilaštva od pre dva meseca da ne može da počne istragu jer policija ne odgovara na zahteve o prikupljanju obaveštenja.

Stefanović je dodao da ministar i članovi vlade ne vode istragu, i da on nije tužilac i da ne može da govori o istrazi koja traje, već samo o slučajevima koji su završeni.

U noći između 24. i 25. aprila grupa ljudi maskiranih "fantomkama" je bagerima porušila objekte u Hercegovačkoj ulici u Beogradu, a građani su pozivali policiju i prijavljivali da ih nepoznate osobe maltretiraju i da im oduzimaju mobilne telefone. Policija nije izašla ni na jedan poziv.

Porušeni objekti nalaze se na delu parcele planirane za "Beograd na vodi".
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Vučić: Kandidatura Jankovića stara vest, čestitam mu pobedu

Izvor: N1 televizija, 26.Dec.2016

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da predsednička kandidatura zaštitnika građana Saše Jankovića za njega nije ništa novo i da je još pre dve godine znao da će se to desiti, kao i da će vladajuća Srpska napredna stranka izabrati svog kandidata za dva-tri meseca... Vučić...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.