Izvor: S media, 15.Dec.2011, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština konstatovala Đelićevu ostavku

Božidaru Djeliću danas je i formalno prestao mandat, pošto je Skupština konstatovala njegovu ostavku.

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Ðelić naveo je u ostavci, koja je stigla u parlament, da je razlog njenog podnošenja to što Evropski savet Srbiji nije 9. decembra odobrio status kandidata za članstvo u EU.

"Imajući u vidu da Evropski savet danas (9.decembar) nije odobrio Srbiji status kandidata za članstvo u >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << EU, podnosim ostavku na mesto potpredsednika Vlade Srbije za evropske integracije", naveo je Ðelić u ostavci, koju je i podneo 9. decembra.

Vlada prosledila parlamentu ostavku Božidara Đelića

Ko će sesti u Đelićevu fotelju?

Ðelić: Status kandidata neizvestan i u martu

On je u ostavci, upućenoj premijeru Srbije Mirku Cvetkoviću, zahvalio na dosadašnjoj saradnji i ukazanom poverenju. Ðelićeva ostavka sinoć je stigla u parlament i ušla u proceduru.

Ðelić je u Briselu 9.decembra, podnoseći ostavku, rekao da ona ne predstavlja poraz državne politike, već odraz njegovog shvatanja lične odgovornosti i ispunjenja obećanja koje je dao.

Prema Zakonu o vladi, parlament ne raspravlja o ostavci ministra, odnosno potpredsednika vlade, već je samo konstatuje, što parlament može da učini u svakom trenutku.

(Smedia/Agencije)
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.