Đelićeva ostavka pred poslanicima

Izvor: Blic, 15.Dec.2011, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đelićeva ostavka pred poslanicima

Beograd - Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić naveo je u ostavci, koja je stigla u parlament, da je razlog njenog podnošenja to što Evropski savet Srbiji nije 9. decembra odobrio status kandidata za članstvo u EU.

"Imajući u vidu da Evropski savet danas (9.decembar) nije odobrio Srbiji status kandidata za članstvo u EU, podnosim ostavku na mesto potpredsednika Vlade Srbije za evropske integracije", >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << naveo je Đelić u ostavci, koju je i podneo 9. decembra.

On je u ostavci, upućenoj premijeru Srbije Mirku Cvetkoviću, zahvalio na dosadašnjoj saradnji i ukazanom poverenju.

Đelićeva ostavka sinoć je stigla u parlament i ušla u proceduru. Đelić je u Briselu 9.decembra, podnoseći ostavku, rekao da ona ne predstavlja poraz državne politike, već odraz njegovog shvatanja lične odgovornosti i ispunjenja obećanja koje je dao.

Prema Zakonu o vladi, parlament ne raspravlja o ostavci ministra, odnosno potpredsednika vlade, već je samo konstatuje, što parlament može da učini u svakom trenutku.

Današnja nova sednica Skupštine Srbije na kojoj će poslanici da raspravljaju o 18 zakonskih i drugih akata počinje u 10 sati.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skupština konstatovala Đelićevu ostavku

Izvor: S media, 15.Dec.2011

Božidaru Djeliću danas je i formalno prestao mandat, pošto je Skupština konstatovala njegovu ostavku...Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Ðelić naveo je u ostavci, koja je stigla u parlament, da je razlog njenog podnošenja to što Evropski savet Srbiji nije 9. decembra odobrio status kandidata...

Nastavak na S media...

Srpska ekonomija neodrživa bez EU

Izvor: B92, 15.Dec.2011

Beograd -- Status kandidata Srbije za članstvo u Evropskoj uniji (EU) može imati samo pozitivne efekte na srpsku ekonomiju koja je, u ovom trenutku neodrživa...Predsednik Saveza ekonomista Srbije Aleksandar Vlahović kaže da će efekti od dobijanja statusa kandidata biti pozitivni, u mnogo segmenata...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.