Situacija na Kosovu utiče na EK

Izvor: B92, 09.Avg.2011, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Situacija na Kosovu utiče na EK

Beograd -- Direktorka vladine Kancelarije za evropske integracije Milica Delević kaže da će dešavanja na severu Kosova uticati na mišljenje Evropske komisije i zemalja EU.

Ona je objasnila da će situacija na severu Kosova uticati na ukupno raspoloženje u zemljama članicama EU, koje će biti važno kada se krajem godine bude donosila konačna odluka o kandidaturi Srbije za članstvo u EU.

EK je telo koje je obavezno da bude statusno neutralno, pošto >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u EU nema saglasnosti o tome da li je Kosovo država ili nije, ali EK prati i ono o čemu u EU postoji jaka saglasnost, a to je učestvovanje u regionalnoj saradnji, rekla je Delevićeva.

"U tom smislu i u mišljenju, kao i ranije u izveštajima o napretku, pojaviće se ocene koje daju stav Komisije u vezi sa onim o čemu postoji saglasnost unutar EU, a to je učešće u regionalnoj saradnji i način interakcije sa svim delovima regiona", izjavila je Delevićeva RTS-u.

Ona smatra da je "važno da mišljenje bude dobro, ali i da politička klima bude takva da to mišljenje može da se kapitalizuje".
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Evropska Unija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kriza na Kosovu utiče na put ka EU

Izvor: RTS, 09.Avg.2011

Događaji na severu Kosova utiču na mišljenje Evropske komisije i za stvaranje ukupnog raspoloženja u zemljama članicama Unije. To će biti značajno za konačnu odluku o kandidaturi Srbije, ocenjuje direktorka Kancelarije za evropske integracije Milica Delević. ..Evropska unija zadovoljna je sporazumom...

Nastavak na RTS...

Odnos prema Kosovu utiče na mišljenje EK

Izvor: Šumadija Press, 09.Avg.2011

Direktorka Kancelarije za evropske integracije Vlade Srbije Milica Delević ocenila je danas da će dešavanja na severu Kosova i Metohije uticati na mišljenje Evropske komisije..

Nastavak na Šumadija Press...

Kriza na Kosovu utiče na put ka EU

Izvor: Glas javnosti, 10.Avg.2011, 07:11

PRIŠTINA - Direktorka Kancelarije za evropske integracije Milica Delević ocenjuje da su događanja na severu Pokrajine, od značaja ne samo za mišljenje Komisije, nego i za stvaranje ukupnog raspoloženja u zemljama članicama Unije, koje će biti značajno krajem godine, kada bude donošena konačna...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.