Savet SVM podržao kandidaturu Vučića

Izvor: RTS, 20.Feb.2017, 23:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savet SVM podržao kandidaturu Vučića

Savez vojvođanskih Mađara saopštio je da je Savet te stranke doneo jednoglasnu odluku o davanju podrške Aleksandru Vučiću za izbor za predsednika Republike.
Predsednik SVM Ištvan Pastor prethodno je upoznao Savet sa odlukom Predsedništva stranke da na republičkim izborima za predsednika Srbije podrži Aleksandra Vučića, navodi se u saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << te stranke.
"Savet SVM, sagledavši navedena pitanja predočene od strane predsednika stranke, a polazeći od potrebe očuvanja sloge i političke snage zajednice Mađara i imajući u vidu budućnost i političku stabilnost države, donelo je jednoglasnu odluku o davanju podrške Aleksandru Vučiću za izbor za predsednika Republike", ističe se u saopštenju.
Kako se navodi, na sednici je ocenjeno da su donesene političke odluke učvrstile izgradnju slike o Srbiji, koja gleda u budućnost, uz istovremeno poštovanje posebnih interesa zajednice vojvođanskih Mađara.
"Protekli period je bio prepoznatljiv po osetljivim pitanjima vezanih za unutrašnju politiku Srbije, za budućnost države i stabilnost regiona, kao i za položaj vojvođanskih Mađara", navodi se u saopštenju.
Predsedništvo SVM-a je 17. februara saopštilo da je jednoglasno odlučilo da podrži Aleksandra Vučića, kandidata vladajuće koalicije za predsedničke izbore u Srbiji.
"Odnosi srpske unutrašnje politike, trenutna osetljiva društvena situacija, zatim proces pristupanja Evropskoj uniji, koji ima brojne poteškoće i suočava se sa opštom krizom vrednosti, zahtevaju da svi političari prvenstveno i pre svega, moraju imati na umu da su najvažniji sigurnost građana, zajednica i stabilnost države", istaknuto je u tom saopštenju.
Kako je navedeno, Predsedništvo SVM je razmotrilo nastalu aktuelnu političku situaciju u vezi sa predsedničkim izborima, uzimajući u obzir i dogovor koji je postignut početkom ovog meseca na sastanku sa predsednicima Demokratskog saveza vojvođanskih Mađara i Stranke mađarskog jedinstva.
Predsedništvo SVM-a je donelo odluku da podrži Vučića, jer u njemu vidi osobu koja je posvećena procesu pristupanja EU i političara koji gradi dobre srpsko-mađarske bilateralne odnose i podržava prosperitet mađarske zajednice, kao i kandidata Srpske napredne stranke.
"A SNS, koja je u prethodnom periodu bila na vlasti i imala najveću podršku građana, ispoštovala je koalicioni ugovor sklopljen sa SVM-om, a time i interese mađarske zajednice", zaključuje se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.