Samoopredeljenje: Vlada se odrekla napora za članstvo u međunarodnim organizacijama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jun.2020, 08:50

Samoopredeljenje: Vlada se odrekla napora za članstvo u međunarodnim organizacijama

Pokret Samopredeljenje, povodom najave specijalnog izaslanika SAD za dijalog Ričarda Grenela da će 27. juna u Vašingtonu biti održani razgovori predstavnika Beograda i Prištine, saopštio je da je to dokaz da se nova vlada u Prištini odrekla napora za članstvo u međunarodnim organizacijama.

Grenel je u ponedeljak najavio da će se razgovori održati 27. juna u Vašingtonu i da je dobio garancije od Srbije da će do tog datuma obustaviti kampanju povlačenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << priznanja, a od Prištine da će odustati od kampanje za članstvo u međunarodnim organizacijama.

"Posle izglasavanja nelegitimne vlade, prva izjava (Hašima) Tačija je bila da se moraju ukloniti sve prepreke dijalogu i tako se dogodilo. Beskorisna vlada uklonila je meru reciprociteta sa Srbijom, potpuno oduzimajući Kosovu suverenitet i dostojanstvo", navodi se u reagovanju Samoopredeljenja koje je prenela prištinska "Gazeta ekspres".

Ta stranka najavljuje da neće glasati ni za jedan sporazum koji "krši teritorijalni integritet", uz poruku da ne može biti dijaloga sa ilegalnom i nelegitimnom vladom, prenosi Kosovo onlajn.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Vašington

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.