STATUS MALO VEROVATAN AKO JE USLOV REZOLUCIJA 1244

Izvor: Kurir, 16.Jan.2012, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STATUS MALO VEROVATAN AKO JE USLOV REZOLUCIJA 1244

To je i bio uslov koji Srbija nije mogla da prihvati ni u decembru, kad je Evropski savet odlučivao o statusa kandidata Srbije za članstvo u EU, kaže Vuk Jeremić

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić ocenio je da je malo verovatno da će Srbija dobiti status kandidata za članstvo u EU u martu ako se ponovo kao uslov postavi odustajanje od Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN o Kosovu.

"Ako ponovo u martu (kada Evropski savet odlučuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << o statusu kandidata) taj uslov bude ispostavljen Srbiji, onda mogu da kažem da je vrlo malo verovatno da ćemo dobiti kandidaturu", kazao je Jeremić Radio televiziji Srbije u ponedeljak uveče. On je rekao da je to bio uslov koji Srbija nije mogla da prihvati ni u decembru, kad je Evropski savet odlučivao o statusa kandidata Srbije za članstvo u EU.

Prema njegovim rečima, državni organi će u narednim nedeljama činiti sve da se pred Srbiju ne postave uslovi koje, kako je rekao, nije moguće ispuniti. "Ako budemo uspešni, onda će kandidatura biti u martu, ako ne, onda u nekom drugom trenutku", kazao je Jeremić i dodao da u ovom trenutku ne bi bilo zahvalno predviđati da li će Srbija u martu dobiti status kandidata. On je rekao da je vlada obezbedila kontinuitet u spoljnoj politici i da je dosledna svojim ciljevima, među kojima su evropski proces, regionalna harmonija, pravično i održivo rešenje za Kosovo i produbljivanje ekonomske saradnje sa svetom.

"Bez obzira šta može da se dogodi na sledećim ili drugim izborima možemo očekivati kontinuitet spoljne politike", kazao je Jeremić. On je kazao da je Srbija u diplomatskom i ekonomskom smislu danas dosta vidljivija nego što je bila ranije i izrazio očekivanje da će u nekoliko narednih nedelja biti potvrđena kandidatura Srbije za predsedavanje OEBS-u. Jeremić je najavio da će ekonomska diplomatija u narednom periodu biti prioritet Ministarstva spoljnih poslova i dodao da država sada ima "daleko veći uticaj na ekonomiju nego što je to bilo prethodnih decenija".
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Srbija ne da Rezoluciju 1244"

Izvor: Mondo, 16.Jan.2012

Malo je verovatno da će Srbija dobiti status kandidata za članstvo u EU u martu ako se ponovo kao uslov postavi odustajanje od Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN o Kosovu, ocenio je Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić.

Nastavak na Mondo...

Srbija: Malo vjerovatno da kandidatura bude u martu

Izvor: Cafe.ba, 16.Jan.2012

Šef srpske diplomatije Vuk Jeremić ocijenio da je veoma malo vjerovatno da Srbija u martu dobije kandidaturu za članstvo u EU, ako joj tada ponovo bude ispostavljen uslov da odustane od Rezolucije 12 44.

Nastavak na Cafe.ba...

Kandidatura bez uslova rezolucije 1244

Izvor: RTV Pink, 17.Jan.2012, 11:42

Ukoliko uslov bude Rezolucija, kandidatura malo verovatna. . . Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je da, ukoliko ponovo "bude ispostavljen" uslov odustajanja od Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN , malo je verovatno da će Srbija u martu dobiti status kandidata za članstvo u Evropskoj...

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.