Proglašena kandidatura Ljubiše Preletačevića Belog za predsednika Srbije

Izvor: Telegraf.rs, 13.Mar.2017, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proglašena kandidatura Ljubiše Preletačevića Belog za predsednika Srbije

Republička izborna komisija donela je odluku kojom je  prihvaćena kandidatura  Luke Maksimovića, alijas Ljubiše Preletačevića Belog za predsednika Srbije.

Nakon burne sednice, RIK je od nekoliko predloga usvojio onaj kojim je proglasio kandidaturu grupe građana "Ljubiša Preletačević Beli - Beli samo jako".

Time je lista kandidata za predsedničke izbore zaokružena na 11 kandidata.

Maksimović je sinoć oko 22 sata predao potpise podrške građana >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << za kandidaturu, a pojedini mediji preneli su da je posle ponoći pozvan u RIK jer su uočeni problemi sa dokumentacijom.

Potpisi su potom prosleđeni Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave kako bi se proverila njihova validnost.

Prema navodima pojedinih članova RIK, za RIK je sporno to što u izjavama o podršci kandidaturi ne stoji odrednica "grupa građana" ispred naziva "Beli samo jako".

(Telegraf.rs/Tanjug)


Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FOTO: Belom rok za novih 10.000 potpisa?

Izvor: Radio 021, 13.Mar.2017

Sednica RIK na kojoj se raspravlja o kandidaturi Ljubiše Preletačevića Belog je u toku, a na dnevnom redu je predlog da u roku od 48 sati preda novih 10.000 potpisa...Iako je bilo najavljeno da će na prvoj sednici RIK danas prepodne biti raspravljano o kandidaturi Ljubiše Preletačevića Belog,...

Nastavak na Radio 021...

BELI U MILOSTI KOMISIJE: RIK dao Preletačeviću 48 sati da otkloni nedostatke?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Mar.2017

Potpisi su potom prosleđeni Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave kako bi se proverila njihova validnost..Republička izborna komisija počela je danas oko 17.30 sati sednicu na kojoj razmatra i odlučuje o kandidaturi za predsednika Srbije Luke Maksimovića, alijas Ljubiše Preletačevića...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

AVE BELI: Kandidatura Ljubiše Preletačevića zapalila društvene mreže

Izvor: Kurir, 13.Mar.2017

...Drama oko kandidature Preletačevića je počela je još sinoć, kada je on, nakon predaje potpisa, pozvan da se vrati u RIK kako bi, potpisao izjavu o korišćenju sredstava iz budžeta za finansiranje kampanje..Posle toga, odluka o tome da li će Beli biti kandidat za predsednika čekala se ceo...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.