Priština podnosi zahtev za članstvo u EU: Otkriven i datum

Izvor: B92, 10.Dec.2022, 20:22

Priština podnosi zahtev za članstvo u EU: Otkriven i datum

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkrio je najnovije namere koje dolaze iz Prištine.

Naime, tzv. Kosovo planira da bude član Evropske unije, a Vučić otkriva i kada će podneti zahtev.

"Priština je pogazila i Vašingtonski sporazum u potpunosti i oni će 15-og zvanično podneti zahtev za članstvo u EU", rekao je Vučić.

"To je za nas jako neprijatan događaj. To je rušenje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vašingtonskog sporazumu. To će uraditi uz velike najave i snažne fanfare. Tamo će biti primani, a ja sam danas uputio pismo predsednicima i premijerima pet zemalja koje nisu priznale nezavisnost tzv. Kosova, jer u skladu sa članom 49 ugovora, prijem mogu da traže samo suverene i nezavisne države, a ne one koje to svakako nisu, a ne priznaje ih više od pola sveta", rekao je predsednik Vučić.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Vašington,   Twiter

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić najavio najteže do sada pritiske na zemlju: Priština će 15. u Briselu podneti zahtev za članstvo u Evropskoj Uniji

Izvor: 24sedam.rs, 10.Dec.2022

On je rekao da je poslao pismo premijerima zemalja koje nisu priznale nezavisnost Kosova

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.