Izvor: S media, 25.Sep.2012, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petković: RTS pred kolapsom

Ministar kulture i informisanja Bratislav Petković izjavio je jutros da je uslov za kandidaturu Srbije za članstvo u EU transparentnost vlasništva u medijima i povlačenje države iz vlasništva.

Evropske institucije insistiraju na transparentnosti vlasništva, kako bi se, pored ostalog, sprečila koncentracija vlasništva, jer može da se dogodi čak da jedan čovek bude vlasnik svih medija, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << naveo je Petković za jutarnji program TV Pink.

Kad je reč o povlačenju države iz medija, on je rekao da se kasni sa realizacijom medijske strategije, koja predviđa transformaciju Tanjuga, Jugoslovenskog pregleda, Radio Jugoslavije i Panorame.

Petković je rekao da je RTS potpuno pred kolapsom i da će država morati da priskoči u pomoć javnom servisu:

"Finansiranje RTS-a bi moglo da se uredi ili sredstvima iz budžeta ili od poreza".

Ministar je istakao da država mora da obezbedi stabilno finansiranje javnog servisa i autonomiju medija.

Ja bih se povukao da sam na mestu Mladenovića

Petković je najavio da će do Nove godine biti otvoreni Muzej Vuka i Dositeja, Muzej jugoslovenske kinoteke i Muzej pravoslavne crkve.

Govoreći o situaciji u Ateljeu 2012, Petković je rekao da stvaranje predstave predstavlja kolektivan čin i da je narušeno nešto od atmosfere u tom pozorištu.

Upitan šta bi bilo konačno rešenje, Petković je odgovorio "kada me ne bi hteli, glumci ja bih dao ostavku":

"Ja sam uvek na strani glumaca", zaključio je ministar.

(Tanjug)

FOTO: Beta
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Transparentnost vlasništva medija"

Izvor: B92, 25.Sep.2012

Beograd -- Ministar kulture Bratislav Petković kaže da je uslov za kandidaturu za članstvo u EU transparentnost vlasništva u medijima i povlačenje države iz vlasništva...Evropske institucije insistiraju na transparentnosti vlasništva, kako bi se, pored ostalog, sprečila koncentracija vlasništva,...

Nastavak na B92...

Transparentnost vlasništva u medijima

Izvor: Akter, 25.Sep.2012

Ministar kulture i informisanja Bratislav Petković izjavio je da je uslov za kandidaturu za članstvo u EU transparentnost vlasništva u medijima i povlačenje države iz vlasništva

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.