Nikolić: Poseta Milanovića je ili neiskrena, ili znaju da nismo počinili genocid

Izvor: Press, 16.Jan.2013, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Poseta Milanovića je ili neiskrena, ili znaju da nismo počinili genocid

Nikolić je naveo da bi protivljenje Srbije zbog problema koje Hrvatska nije rešila, moglo da bude ozbiljan problem za članstvo Hrvatske u EU, i podsetio da su nerešena pitanja prognanih Srba i njihove imovine.

"Ako je Hrvatska podnela tužbu protiv Srbije zbog genocida, kako onda može predsednik hrvatske Vlade da dolazi u posetu? Neko onda tu nije iskren. Ili znaju da mi nismo počinili genocid, ili poseta nije iskreno prijateljska. Treba raščistiti sve, najlakše je da sednemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << i ručamo zajedno. Pre toga mi treba da pomirimo narode, jer političari se lako svađaju i mire", rekao je Nikolić, prenela je televizija B 92.

Premijeri Srbije i Hrvatske Ivica Dačić i Zoran Milanović razgovarali su danas u Beogradu u Palati Srbija, gde su i ručali pršutu, kajmak i jagnjetinu. Nikolić je naveo da je prvo trebalo da se sastanu on i predsednik Hrvatske Ivo Josipović, pa tek onda Dačić i Milanović.

"Ja predstavljam Srbiju i njene građane u zemlji i inostranstvu. Mislim da je prvo trebalo da bude susret dva predsednika jer to označava da je došlo do uspostavljanja dobrih odnosa, i ne znam zašto Josipović izbegava taj susret. Što se mene tiče, Srbija treba da sarađuje i razgovara sa svakom državom u svetu, ali postoji put", rekao je Nikolić.

Nikolić je ocenio da Hrvatska ne može da bude ljuta na predsednika Srbije pa da "traži nekakav drugi način da se pojavi u Srbiji".
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Evropska Unija

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Nikolić: Najlakše je ručati jagnjetinu u Palati Srbije

Izvor: Vesti-online.com, 16.Jan.2013

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je poseta hrvatskog premijera Zorana Milanovića Beogradu "neiskrena" i da je to pokušaj Hrvatske da "mirno uplovi u EU. Treba raščistiti sve, najlakše je da sednemo i ručamo zajedno."..Najlakše je da sednemo i ručamo zajedno.. ..Nikolić je naveo...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.